Lesgeven aan de allerkleinsten

Image

Elke dag is anders

Kinderland. En dan vooral het Spielkinderland. De plek waar de 3-jarigen spelenderwijs leren wennen, glijden en springen. Super schattig natuurlijk hoe die kleintjes als waggelende pinguins aan komen lopen met die ienie-mieni ski's. Maar, 3 jaar en zonder je ouders opeens moeten skiën, betekent ook veel traanoogjes, huilen en plaspauzes. Daarom wat tips & tricks van mij, voor jou :) Met skiles geven is geen elke dag hetzelfde en dat geldt zéker ook voor de Spielkinder. Ze boeken vaak per dag (wat ik altijd heel verstandig vind haha) omdat je niet van een 3-jarige kunt verwachten dat ze elke dag willen/kunnen skiën. De eerste dag hebben ze er vaak al helemaal geen zin in. Alles en iedereen is nieuw, die stomme skischoenen zitten niet lekker en vaak is het veel te koud voor ze. Mijn tips voor de eerste dag én vooral de eerste 10 minuten zijn: 
  • Neem de tijd om het kind te leren kennen, wat vragen te stellen en het op zijn/haar gemak te stellen. Schrijf ook meteen het nummer van hun ski's op. Kinderski's komen namelijk vaak maar in 3 verschillende kleuren ;) 
  • Bouw een ski-parkeerplaats (heel simpel met pionnetjes) waar de kids hun ski's in kunnen leggen terwijl jij alle kindjes langs gaat. 
  • Kondig in het algemeen aan dat het tijd is voor de ouders om te gaan. Zo zien de kids meteen dat het niet alleen zijn/haar ouders zijn die weggaan.  
  • Begin daarna met een heel simpel welkomstspelletje en laat ze daarna het kinderland zien. 
De tijd nemen is bij de allerkleinsten dus echt KEY. Overhaasten om die mini's maar zoveel mogelijk te laten ‘skiën’ werkt averechts en zorgt er alleen maar voor dat ze niet meer willen.   

Spelen, skiën & weer spelen

De naam zegt het natuurlijk zelf al, Spiel-Kinder. Deze kinderen hebben het echt nog nodig om even uit te rusten en leuke dingen tussendoor te doen. Ze moeten ook zeker op die über-schattige ski's staan, maar ook dit kan lekker rustig aan. Mijn No. 1 tip voor als je hun skietjes aandoet: vertel of laat zien hoe vaak ze naar beneden gaan glijden. Het ligt er aan hoeveel kindjes er zijn maar vaak is dit 4 of 5 keer. Daarna hebben de meesten het wel gehad en willen ze wat anders doen. Daar komt het spelen dus bij kijken! De spelletjes hoeven echt geen mega-activiteiten te zijn waarmee je ze vermaakt. Ik probeer ze altijd zoveel mogelijk zelf te laten doen en er meer als spelleider te zijn. Enkele spelletjes die ik met ze doe zijn: 
  • Anne-Maria koekoek 
  • Spelen met de sneeuw 
  • Een parcour lopen wat ik die ochtend al heb uitgezet 
  • In de draaimolen chillen 
  • Gummybeer spel waarbij ze met hun ogen dicht de kleur moeten raden 
  • 7 pionnen waaronder ergens een handschoen verstopt ligt 
Om een voorbeeld te geven: ze gaan zonder ski's met de band naar boven, gewapend met een stabbi om al rennend naar beneden allemaal dingen aan te tikken (kan van alles zijn wat in het kinderland staat). Hup, volgende ronde, en nu mogen ze alleen één bepaalde kleur aanraken. Zo simpel kan het zijn. Ik zeg ook altijd bij alles wat we doen dat ze het 1x moeten proberen, willen ze daarna liever toekijken, dan mag dat ook. Laat je fantasie de vrije loop en je merkt dat de kids het al snel fantastisch vinden! 
Image

Ook kindercoach worden?

Zou jij na het lezen van deze toffe verhalen over het zijn van een kindercoach ook de opleiding tot kindercoach willen volgen? Meld je dan aan voor de opleiding of neem contact met ons op.

Waar kun je werken?

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog iets van ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje. Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.
Image