Spreek ik de taal voldoende ná Duitse les?

FAQ

Duits op de Anwärter opleiding 

Het is een belangrijk onderdeel van de skilerarenopleiding. De voertaal is daar immers Duits. Alle lessen worden gegeven in het Duits. Zowel de theorie als de skilessen op de piste. Een van de examenonderdelen is ook lesgeven in het Duits. Dus je moet het goed kunnen verstaan, maar ook redelijk zelf kunnen spreken. Qua niveau hoeft het echt niet perfect en vloeiend te zijn, maar de mensen moeten je wel begrijpen.

Je zal in de praktijk- en theorielessen heel veel vaktermen tegenkomen. Als je nog moeite hebt met basis Duits, dan zullen deze vaktermen het alleen maar moeilijker maken. Er zitten heel veel termen in die je zeker nog nooit op school hebt gehad. Om de lessen goed te kunnen begrijpen is het handig als je de moeilijke begrippen alvast kent. Dat geeft je een enorme steun in de rug tijdens de Anwärter opleiding.

Skileraren Duits 

Als skileraar moet je kennis hebben van de basisgrammatica. Denk daarbij aan de persoonlijke voornaamwoorden en het vervoegen van werkwoorden. Bovendien moet je een redelijke woordenschat hebben om samen met die persoonlijke voornaamwoorden en werkwoorden zinnen te kunnen maken. We gaan er tijdens de Duitse les vanuit dat je dit al ooit allemaal gehad hebt.

Tijdens de Duitse les herhalen we kort de basisgrammatica en duiken we vervolgens dieper in handige woorden en zinnen die je veel tegenkomt in Oostenrijk. We bespreken de theorie van de opleiding, zodat je alvast de vaktermen kent en de theorie al beter begrijpt. Daarbij gaan we alles samen vertalen en worden diverse begrippen en bewegingen uitgetekend en/of voorgedaan.

Daarna ga je oefeningen in tweetallen doen met thema’s zoals: Het lesplan uitleggen voor privélessen, Kinderunterricht, luisteroefeningen, feedback geven en oefeningen uitleggen. Door opdrachten in tweetallen te maken kom je meer aan het spreken toe en hiervoor gebruiken we dan onderwerken die heel concreet passen bij het skiles geven.

We oefenen bijvoorbeeld hoe je een oefening kan uitleggen aan de hand van een aantal basiszinnen. Met deze basiszinnen kun je bijna alle oefeningen uitleggen:

  • Wir fangen an mit ….

  • Danach machen wir …

  • Zum Schluss werden wir …


Tijdens les 2 oefen je met een korte lesgeefopdracht alvast voor het lesgeefexamen. Je bereid een les voor aan de hand van de oefeningen die je in les 1 hebt gemaakt en kunt dan goed oefenen met het spreken. Door het lesgeefexamen al een keer in een makkelijke en korte proef te oefenen bouw je meteen handige ervaring op. Op die manier weet je waar je jezelf nog op moet focussen.

Spreek ik goed Duits ná deze Duitse lessen? 

Je krijgt tijdens de Duitse lessen heel veel handvatten met handige woorden en zinnen die je in Oostenrijk goed kunt gebruiken. Of je daarna veel geleerd hebt, hangt natuurlijk af van je eigen inzet. Ga je tijdens de lessen achterover hangen en vind je het leuker om met je buurman of buurvrouw het weekend te bespreken, dan zal er niet zoveel blijven hangen. ? Doe je daarentegen actief mee en herhaal je alles wat je geleerd hebt thuis nog, dan kan je heel veel leren tijdens deze lessen!

We raden iedereen aan om na afloop lekker te blijven oefenen met het werkboek dat je ontvangt tijdens de les, maar ook om de 10 online zelfstudiemodules te maken. Hoe vaker je alles herhaalt, hoe beter het zal blijven hangen!

En als je dat doet, dan weten we zeker dat je heel goed voorbereid naar Oostenrijk gaat!

10 Online zelfstudiemodules  een voorproefje

Een preview van onze Duitse lessen vind je hier! Maak een (gratis) account aan en bekijk een kleine greep uit de opdrachten die behoren tot onze zelfstudiemodules.

Meer vragen?  

Heb jij nog meer vragen over onze skilerarenopleiding, snowboard opleiding of in de combinatie van beide (duaal opleiding)? Neem dan contact met ons op!

Je kan ook altijd een keer aansluiten bij een van onze online infosessies. Dan leggen we van alles uit over Snowlife, de opleidingen en het werken in Oostenrijk. Hier kun je de data vinden en aanmelden.

 

 

Misschien ook wel interessant...

Met welke leeftijd kan ik deelnemen aan de skilerarenopleiding?
Chevron right

FAQ

Voor velen is dit vanaf jongs af aan al een droom, het dragen van een skile...

Check Chevron right
FAQ: Welk vervoer is inbegrepen tijdens de opleiding?
Chevron right

FAQ

Bij het plannen van je opleiding tot skileraar en je werk bij een skischool...

Check Chevron right
Een studiebreak in de bergen
Chevron right

Blog

Reiservaringen

Skilerares Guusje verteld over haar ervaringen tijdens haar skiseizoen in S...

Check Chevron right
FAQ: Wat houden de 3-4-5 weken opleidingen in?
Chevron right

FAQ

Sinds kort bieden wij de 3, 4 en 5 weekse opleidingen aan. Tijdens deze opl...

Check Chevron right

Waar kun je werken?

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.