Anwärter in juli: zon, skiën en zwemmen!

Blog

Reiservaringen

Anwärter in juli: zon, skiën en zwemmen! 

Skiën in de zomer? Dat bedenk je niet snel, maar met de anwärteropleiding van Snowlife is het toch echt zo. Afgelopen zomer, juli 2021, ben ik mijn Anwärter gaan halen op de Kitzsteinhorn in Kaprun. En nee, het was toen echt geen winter. De dag dat we aankwamen zwommen we zelfs met 25 graden in het meer van Zell am See.

De dag na aankomst voelde het heel raar dat we onze skikleding aantrokken. Wat moet je dan ook aan? Niemand had enig idee van hoe de tempratuur op de berg zou zijn en wat de sneeuwcondities waren. Gek genoeg heb ik in die week sneeuw, regen en hitte gezien op de piste van de Kitzsteinhorn. Piste ja, want verder dan 1/2 pistes gaat het niet in de zomer. Het was een hele gekke ervaring om in het dal met 30 graden in zomerkleding op onze badslippers te staan. Daar in tegen stonden we op de top van de berg (3000M hoog) af en toe kou te kleumen. Toch hebben we in een trui kunnen skiën en liepen we op slippers naar het skidepot. Het wisselvallige weer had veel invloed op de sneeuw. De ene dag was het goede sneeuw waarop je lekker kon skiën (voornamelijk het eerste uurtje), maar een andere dag moest je harder werken doordat de sneeuw zacht was. Deze verschillende weersomstandigheden maakte de opleiding nog bijzonderder! In de foto links, zie je dat er op de piste sneeuw ligt en er buiten de piste veel groen is.

 

Naast het skiën en de theorielessen, is er tijdens de opleiding ook tijd om leuke dingen te doen. Zo kan je naar de Baumbar voor een drankje en een dansje. Eigenlijk après ski alleen dan in de zomer. Rodelen, sporten, zwemmen en wandelen zijn ook leuke activiteiten om tijdens de opleiding te ondernemen. Bij mij hielp het om leuke dingen te doen, hierdoor leerde ik nog meer mensen kennen en vergat ik even de “examenstress”.

Tijdens de opleiding heb ik veel geleerd en werden wij goed ondersteund door het team van Snowlife. Ondanks de weersvoorspelling van storm en regen op de Prüfungstag, stonden zij op de piste ons een hart onder de riem te steken. In de foto rechts zie je mij met Yuri Bartels vlak voordat ik mijn Kurze Radien Prüfung had.

Je maakt tijdens de opleiding vrienden voor het leven en deelt bijzondere herinneringen met elkaar. Met je diploma op zak is de deur naar het skilerarenleven geopend!

Marleen van Doorn – Skilerares

 

Wil je ook skileraar/skilerares worden?

Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie; info@snowlife.nl / 073-8795796.

Misschien ook wel interessant...

Met welke leeftijd kan ik deelnemen aan de skilerarenopleiding?
Chevron right

FAQ

Voor velen is dit vanaf jongs af aan al een droom, het dragen van een skile...

Check Chevron right
FAQ: Welk vervoer is inbegrepen tijdens de opleiding?
Chevron right

FAQ

Bij het plannen van je opleiding tot skileraar en je werk bij een skischool...

Check Chevron right
Een studiebreak in de bergen
Chevron right

Blog

Reiservaringen

Skilerares Guusje verteld over haar ervaringen tijdens haar skiseizoen in S...

Check Chevron right
FAQ: Wat houden de 3-4-5 weken opleidingen in?
Chevron right

FAQ

Sinds kort bieden wij de 3, 4 en 5 weekse opleidingen aan. Tijdens deze opl...

Check Chevron right

Waar kun je werken?

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.