De leukste kinderuitspraken!

Blog

Reiservaringen

De leukste kinderuitspraken! 

Kinderen kunnen vaak de meest grappige, leuke, gekke uitspraken doen tijdens de snowboard- of skiles. Zonder een blad voor de mond, zeggen ze wat ze denken en kunnen ze alles letterlijk nemen. Dit kan hilarische, soms zelfs gênante momenten opleveren en maakt het werken als snowboard- of skileraar des te leuker! We hebben weer een leuke lading kinderuitspraken voor jullie verzameld die onze ski- en snowboardleraren van het afgelopen seizoen gedeeld hebben!

1. Carnaval
Laura Ebink heeft de opleiding in januari gevolgd en is in februari aan de slag gegaan als skilerares in Mayrhofen. Met carnaval, op ‘Faschingsdienstag’, moesten de skileraren allemaal verkleed naar de les komen. Laura had ook een verkleed outfit meegenomen uit Nederland en gaf deze dag les als indiaan, waarop een kind zegt: “Juf jij hebt dat pak niet nodig, je bent al gek genoeg zonder dat pak!”

Jolie Berkvens vierde ook carnaval in Alpbach, ze was met Fasching verkleed als koe. Jolie: “Mijn kinderen van die week hebben me daarna alleen nog ‘juffrouw koe’ genoemd.”

2. Gillende keukenmeiden
Emiel Herfst vertoefde een seizoen in Saalbach. Hij zat op een gegeven moment met zijn groepje in een gondel die best wel hoog en oud was (best eng dus voor die kleintjes). Zijn groepje bestond nog uit 6 meiden en 1 jongen. Door de angst gingen de meiden een spelletje spelen: wie het hardst kon gillen… Na een paar minuten het geschreeuw aan te horen riep het jongetje (tevens ook de jongste uit de groep) opeens: “MEIDEN, GAAN JULLIE MAAR WEER TERUG NAAR DE KEUKEN!”. Waarop Emiel begon te lachen en vroeg: “Waarom terug naar de keuken?”, Hij antwoordde: “Het zijn allemaal gillende keukenmeiden, die horen in de keuken…” ? Iedereen moest lachen en het bleef de rest van de gondel rit stil.

3. Skilerares Tos
Emma Veenendaal gaf les in Flachau. Emma had begrepen dat een jongetje Tos heette, dus ze stelde zichzelf voor en zei tegen het jongetje: “Hoi Tos, ik ben juf Emma.”, waarop de moeder naar Emma toe kwam en zei: “Uhm Tos is de ziekte (spraakgebrek ziekte) die hij heeft, hij heet Sven.” Waarop alle ouders gingen lachen en Emma het hele seizoen Tos werd genoemd.

4. Oog voor het milieu
Jeffrey Brandjes begon als snowboardleraar in Flachau en heeft halverwege het seizoen zijn ski Anwärter gehaald. Als skileraar: “En dan doen we nu alsof we een raceauto zijn en maken we een bocht naar links, broem broem!”, alle kinderen doen mee, maar Anton maakt geen geluid. Jeffrey: ”Anton, doet jouw raceauto het niet?”, waarop Anton zegt: ”Jawel meester, maar mijn auto is elektrisch!”

5. Mama Laudaaa
Wij kennen het nummer allemaal en zingen het met volle borst mee in de Après-ski: “Wie heißt die Mutter von Niki Lauda? Mama Laudaaa, Mama Laudaaa!”. Merel van Oostrom kwam erachter dat de ouders van haar kinderen ook wel van Après-ski hielden in Flachau. De ouders van één kindje zongen ‘s avonds toen ze thuis kwamen: “Wie heißt die Mutter von Niki Lauda?”. De volgende dag vroeg het kind aan mij: “Maar hoe heet de vader dan?”. Dat vragen wij ons ook nog steeds af, plus de echte naam van Niki’s mama.

6. Het is zo simpel
Evy Bosch werkte als skilerares in Saalbach. Om kinderen de techniek van het skiën aan te leren maken we gebruik van de termen pizza (Pflug) en frietjes/pommers (Schuss). Evy: “Wanneer moet je frietjes maken?”, het antwoord van een meisje van 5: “Als je honger hebt.”

Bij Maartje van Lynden in Flachau, had een van de kinderen wel honger. Toen het kindje viel vroeg Maartje; “Waar is je pizza?”, antwoordde het jongetje dat hij zijn pizza per ongeluk had opgegeten. Daarnaast bleef een van de kinderen in kinderland bij het skiën als cowboys (met een lasso en een paard) om de meter op de grond vallen. Toen Maartje hem vroeg waarom hij de hele tijd omviel, zei hij: “Ik heb een wild paard.”

Luc Bos was zowel ski- als snowboardleraar in Zell am See en heeft de duaal opleiding gevolgd. Tijdens de les zagen ze een volwassene met een kind in een tuigje voor zich aan het skiën. Hierop zegt een kindje uit Luc zijn groep: “Kijk! Die meneer is z’n hond aan het uitlaten.”

7. Deukje in je zelfvertrouwen
Hannah Onverwagt gaf les in Lermoos, een kind uit haar groep zei uit het niets in de lift dat Hannah heel mooi was met haar zonnebril. Waarop Hannah hem vroeg wat hij van haar vond zonder haar zonnebril. Het jongetje zei: “Dan ben je wel iets minder mooi, maar nog steeds wel oké.”

Britt van Dijk kreeg in Maria Alm ook een klein deukje in haar zelfvertrouwen of juist niet. Een kindje uit haar groep: “Je ziet er heel anders uit zonder helm, ik was bang dat je kaal was!” Als je helm maar goed zit…

8. Scheetjes
Michelle van Zwieten als skilerares in Bramberg, kwam erachter wat zich achter gesloten deuren afspeelde in Nederland. Kind: “juffrouw, zal ik je een geheimpje vertellen?”, Michelle: “och ja leuk!!”, Kind: “papa en ik hebben thuis, in Nederland, op de koelkast een schetenkalender hangen”, Michelle: “oh wat leuk, maar hoe werkt dat dan?”, Kind: “nou iedere keer als we een scheet laten schrijven we dat erop.”

Bij Tessa van Amerongen in Serfaus, ging het ook over scheetjes. Een kind van 5 jaar begint plotseling te huilen. Skilerares Tessa: “Ach he, wat is er aan de hand?”, waarop het kind zegt: “Juf, ik liet een vies scheetje en dat vind ik altijd zo vervelend.”

9. Piste kleur
Zowel bij Bas Bosma in Serfaus als bij Tijn Holleman in Alpendorf zijn de kleuren van de pistes niet blauw, rood of zwart. Bij Tijn, vroeg een meisje van 6 jaar na 3 dagen skiën wanneer ze nu eindelijk op de blauwe of rode piste mocht skiën. “Ik heb alleen nog maar witte pistes gezien”. Toen Bas aan zijn groepje vroeg welke pistes ze vandaag hadden geskied, zeiden ze eensgezind: “WIT!”

10. Snelheids duivels
Marcel van Marsbergen heeft in Lermoos lesgegeven. Hij gaf privéles aan een 3-jarig Zwitsers jongetje. Het duurde even voordat hij stopte met huilen omdat hij met zijn vader wilde skiën en niet met de skileraar. Maar uiteindelijk ging hij zonder huilen met Marcel mee, maar hij zei bijna niets. Schudde of knikte met zijn hoofd op vragen voor nee en ja en wees met zijn hand als Marcel vroeg welke afdaling we zouden gaan doen. Hij skiede overal achter de skileraar aan en vond het prachtig. Totdat ze bij een zwarte afdaling kwamen en hij zijn eerste woorden zei en 3x raden wat……. Hij keek over de rand en zei zachtjes voor zich uit: “JETZT GEHT’S LOHOOS!!!”

Trevin van Oosterom leerde van een kindje uit zijn groep een wijze les: “Als je niet bang bent, ga je niet snel genoeg.”

Aan het einde van de week vindt de slalomrace plaats. De skileraar skiet voor, om te laten zien welke route de kinderen moeten nemen, waarna de wedstrijd begint. Loe Selders skiet netjes als skilerares de slalom voor in Hopfgarten, Na de slalomrace, zei een van de kindjes: “Juf, jij was echt de sloomste van ons allemaal!”.

11. Leeftijd ski- of snowboardleraar
Voor iedereen is het moeilijk om de juiste leeftijd van iemand te raden, maar dat is helemaal moeilijk voor kinderen, die geen besef hebben van tijd en jaren. Een veelvoorkomende vraag tijdens de skiles is dan ook de leeftijd van de leraar, met uiteenlopende antwoorden.

Sanne Landwaard heeft afgelopen seizoen in Hinterglemm lesgegeven. Sanne: “Hoe oud denk je dat ik ben?” Kindje: “Uhmmm ongeveer 66?”. Tijdens een andere les: Sanne: “Hoe oud denk je dat ik ben?”, alle kinderen: “ik denk 50 juf” of “Net zo oud als mijn moeder, 45 jaar juf”.

Evi Beyers gaf les in Lermoos. Kindje in de les: “Juffrouw, ben je 17 jaar?! Ik dacht dat je 30 jaar was!”

Pleun Pierik was afgelopen seizoen skilerares in Zell am See. Kindje in haar les: “Uhm even kijken… als ik 5 jaar oud ben, moet jij 97 jaar zijn toch?”

Isabel Copier heeft afgelopen seizoen lesgegeven in Kleinarl. Kindje: “Ben je 18 jaar of 28?”, Isabel: “Ik ben 18.”, Kindje met volledige verbazing: “WOW, dan ben je maar 8 jaar ouder dan ik!”

Telma van de Kamp gaf les in Obertauern. Kindje 1: “Juffrouw, ik ben 6 jaar en jij bent de lerares en ouder dan ik, dus ben je 7 jaar.”, Kindje 2: “Juf, ben jij 40 jaar?”, Telma: “Nee ik ben 23 jaar.” Een mooi gemiddelde..

Mikal Zozmann werkte als snowboardleraar in Lofer. Ondanks zijn leeftijd van slechts 17 jaar werd hij 70 geschat!

Nienke Eijgenraam was afgelopen seizoen skilerares in Maria Alm. Nienke: “Het is altijd leuk om kinderen te vragen naar hoe oud dat ze denken dat je bent. Bij mij varieerde de antwoorden van 5 jaar tot 100 jaar!”

Roos Wagemakers heeft snowboardles gegeven in Gerlos. Kindje: “Roos, ben jij 30 jaar?’, Roos: “30? Nee 20!” Toch bijna goed!

Wil je ook skileraar worden?
Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie; info@snowlife.nl / 073-8795796

Misschien ook wel interessant...

Spreek ik de taal voldoende ná Duitse les?
Chevron right

FAQ

Een vraag die we regelmatig krijgen gaat over de Duitse taal. Je moet een g...

Check Chevron right
Van je ski-leerlingen moet je het hebben
Chevron right

Blog

Lesgeven

Tijdens je seizoen als skileraar geef je skiles aan veel verschillende kind...

Check Chevron right
Interview met deelnemer Wim, 73 jaar!
Chevron right

Interviews

Wim, 73 jaar, deed mee aan de Anwärter opleiding tijdens de meivakantie. H...

Check Chevron right
Hoe werkt ons aanmeldproces?
Chevron right

FAQ

Van aanmelden tot een skischool regelen, hoe helpen wij jou hierbij? Je ka...

Check Chevron right

Waar kun je werken?

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.