De vrije dag van een skileraar

Tips & tricks

Lesgeven

De vrije dag van een skileraar 

Wat doet een skileraar op een vrije dag?
Ik begon mijn seizoen met de Anwärter opleiding in januari, daarna ging ik gelijk door naar mijn skigebied in Fügen. De opleiding was intensief en ik kwam daardoor ook redelijk vermoeid aan in mijn skilerarenhuis. Gelukkig stond er gelijk een huisfeestje op me te wachten in een ander skilerarenhuis. Ik had geen betere binnenkomer kunnen bedenken :D! Daarnaast mocht ik gelijk de volgende dag aan de bak om les te geven. In het begin even spannend, maar super leuk! Na een paar dagen lesgeven waren we bijna allemaal de zaterdag vrij. De zaterdag is eigenlijk de standaard vrije dag van een skileraar, omdat er dan geen groepslessen zijn. Als je wel moest werken, om privéles te geven, kreeg je dat van te voren te horen.

Après-ski
Maar wat deed ik op deze vrije dag? Dat verschilde eigenlijk heel erg! Iedereen deed zijn eigen ding, maar er waren altijd genoeg mensen om wat leuks mee te doen :). Als ik van te voren wist dat ik de zaterdag vrij was gingen we de vrijdag avond zeker naar de Après-ski. (Net zoals bijna elke andere avond naar de Après-ski bar toe om gezellig een biertje te drinken). Maar op vrijdag bleven we langer blijven dan normaal, omdat je op zaterdag langer kon blijven liggen.

Andere gebieden verkennen
De zaterdag ging ik meestal zelf skiën, met een paar andere skileraren. Het leukste vond ik dan om te gaan skiën in 1 van de andere skigebieden in het Zillertal. Wij kregen namelijk een skipas van de skischool die gebruikt kon worden over het hele Zillertal. Super leuk, want daardoor kon je in je vrije tijd de andere gebieden ook een beetje verkennen. Zelf gaf ik les in de gebieden “Spieljoch” en “Hochfügen”. Ik vond het dan ook leuk om in mijn vrije tijd te skiën in Kaltenbach. Ik moet zeggen dat we er soms ook heen gingen met de bedoeling om veel te skiën die dag, maar we uiteindelijk de hele middag heerlijk in een zitzak in de zon zaten.

Toerist in eigen gebied
Grappig om te weten is ook dat wij op zo’n vrije dag helemaal niet meer als skileraar werden gezien. Als wij vrij gingen skiën mochten wij namelijk niet ons skilerarenpak aan. Met skilerarenpak word je ook heel anders gezien. Je krijgt super veel vragen over van alles en nog wat, de lift man zwaait naar je en de bus stopt langs de weg waar geen bushalte is, super handig! Zodra je dan een dagje vrij ging skiën in je eigen ski kleding werd je gewoon weer gezien als die ‘normale toerist’. Het voordeel was wel dat er op je skipas stond dat je een skileraar was, hierdoor konden wij als we gingen lunchen op de piste korting krijgen. Een wienerschnitzel met pommes voor 6 euro, dat is toch geen geld!

Off-piste
Vaak gingen we ook wat meer Off-piste skiën op zo’n vrije dag, omdat wij dat niet mochten met ons skilerarenpak aan. Wat ik ook snap , want je hebt wel een voorbeeldfunctie. Daarnaast brengt Off-piste skiën veel risico’s met zich mee en is de kans op een ‘dumpert video’ toch wel groter hahaha ;).

Niet-ski activiteiten
Heel af en toe besloot ik op om mijn vrije dag een keertje niet te gaan skiën (wat eigenlijk best wel lastig was). Maar dan zijn er nog genoeg andere dingen te doen. Zo ben ik een keertje gaan rodelen, wat echt een aanrader is en harder gaat dan je denkt. Het is ook super leuk om gewoon een stuk te gaan wandelen om je eigen ski dorp een beetje beter te leren kennen en als afsluiting een lekkere torte te gaan eten bij een lokale bakker.
Bij ons in het gebied zaten ook aardig wat zwembaden, vaak met een sauna complex erbij, en ja hier moet je eigenlijk wel een keer geweest zijn als je daar elke dag tegen aan kijkt. Super leuk voor een dagje, maar vrij skiën blijft toch wel het leukste wat er is!

Huishouden
En ja het gene waar je het eigenlijk liever niet over wilt hebben is het schoonmaken, maar dat moest ook gebeuren! Want je leeft toch eigenlijk in een studentenhuis. Dit deden wij dan ook meestal op een vrije dag en als iedereen een beetje mee hielp en er een lekker muziekje op stond was het zo gebeurd. Ik deed mijn boodschapjes vaak ook op de zaterdag zodat ik weer een week vooruit kon. Bij ons kookte meestal iedereen voor zichzelf, maar er werd ook vaak samen gekookt met een paar, net zo makkelijk en gezellig!

Netflix en zon
Ik kan ook niet ontkennen dat ik soms zo moe was van de ontzettend leuke week dat ik een dagje Netflix inplande!
Richting het einde van het seizoen werd het steeds lekkerder weer en werd er bij ons ook iets minder gewerkt. Hierdoor had je wat extra tijd over en zaten we vaker bij ons skilarenhuis in een ligstoel te relaxen in de zon. Wat heerlijk is met zo’n prachtig uitzicht op de bergen.

Genoeg te doen op je vrije dag! Maar wat ik uiteindelijk toch het liefste deed was het lesgeven en lekker samen skiën met de kids.

Al met al een top tijd !!!

Liefs,
Skilerares Nadia

Wil je ook skileraar worden?
Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie; info@snowlife.nl / 073-8795796

Misschien ook wel interessant...

Spreek ik de taal voldoende ná Duitse les?
Chevron right

FAQ

Een vraag die we regelmatig krijgen gaat over de Duitse taal. Je moet een g...

Check Chevron right
Van je ski-leerlingen moet je het hebben
Chevron right

Blog

Lesgeven

Tijdens je seizoen als skileraar geef je skiles aan veel verschillende kind...

Check Chevron right
Interview met deelnemer Wim, 73 jaar!
Chevron right

Interviews

Wim, 73 jaar, deed mee aan de Anwärter opleiding tijdens de meivakantie. H...

Check Chevron right
Hoe werkt ons aanmeldproces?
Chevron right

FAQ

Van aanmelden tot een skischool regelen, hoe helpen wij jou hierbij? Je ka...

Check Chevron right

Waar kun je werken?

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.