Duaal Anwärter? Dé keuze voor mij!

Nieuws

Opleidingen / Events

Duaal Anwärter? Dé keuze voor mij! 

Duaal Anwärter
Kun jij zowel skiën áls snowboarden? Met beide Anwärter diploma’s ben je interessant voor elke skischool en kun je ingezet worden als ski- én snowboardleraar. Als je als ski- én snowboardleraar in Oostenrijk wilt werken dan heb je om te beginnen het juiste in Oostenrijk erkende Anwärter diploma nodig. Ook wel de Duaal Anwärter genoemd. De Duaal Anwärter is een 16-daagse opleiding in Oostenrijk. Ski- en Snowboardlerares Gwen heeft afgelopen jaar de Duaal-opleiding bij ons gevolgd en geeft door middel van 5 redenen aan waarom dit dé keuze voor haar was:

Snowboardleraar
Voordat ik besloot om snowboardlerares te worden had ik geen idee wat me te wachten stond. Eigenlijk had ik al besloten dat ik snowboardlerares wilde worden, maar tijdens de informatie avond van Snowlife werd het al snel duidelijk dat het slimmer zou zijn als ik de Duaal Anwärter zou volgen. En waarom?

Waarom heb ik voor duaal gekozen?
Dat was niet zo moeilijk, namelijk om deze 5 redenen:

  1. Je hebt veel meer kans op werk. De meeste skischolen hebben al een snowboardleraar (of meer dan 1) in dienst met veel ervaring en nemen er daarom niet meer zo snel nog een aan.

  2. Skiën is mega leuk! Tijdens je tijd in Oostenrijk leer je nog zoveel bij, dat de examenonderdelen je net zo makkelijk afgaan als een jägerbomb naar binnen tikken.

  3. Je kunt vanuit Snowlife ook een trainingsweekend volgen. Zo wist ik van te voren al wat de examenonderdelen zouden zijn en daar hebben we dat weekend op getraind. Dat was één van de dingen die mij nog zekerder maakte over het skiën en daarmee had ik al een voorsprong tijdens de opleiding.

  4. Je hebt afwisseling. Omdat je les mag geven in skiën en snowboarden, wordt er vaak afgewisseld in het werk. Dat is super leuk, want zo doe je elke keer weer wat anders en nieuws.

  5. Bij sommige skischolen verdien je ook meer als Duaal leraar. Ik werkte bij Skischule Unterwurzacher in Königsleiten en daar verdiende ik net wat meer omdat je ook ‘meer kan’ dan alleen skileraar of snowboardleraar zijnde. Hoe chill!


Dussss kort samengevat, mijn tijd als ski- én snowboardleraar was echt top en ik heb een mega leuk seizoen gehad! Ik zou iedereen die geïnteresseerd is in de snowboardopleiding maar ook maar een beetje kan skiën een Duaal Anwärter aanraden. Het is gewoon zoveel leuker als je meer kunt… Ik zeg doen!

Viel Glück bei Ihrer Wahl!!!

Veel liefs,

Ski- én snowboardlerares Gwen

Wil je ook ski- én snowboardleraar worden?
Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie; info@snowlife.nl / 073-8795796 of meld je aan via: https://www.snowlife.nl/aanmelden/

Misschien ook wel interessant...

Met welke leeftijd kan ik deelnemen aan de skilerarenopleiding?
Chevron right

FAQ

Voor velen is dit vanaf jongs af aan al een droom, het dragen van een skile...

Check Chevron right
FAQ: Welk vervoer is inbegrepen tijdens de opleiding?
Chevron right

FAQ

Bij het plannen van je opleiding tot skileraar en je werk bij een skischool...

Check Chevron right
Een studiebreak in de bergen
Chevron right

Blog

Reiservaringen

Skilerares Guusje verteld over haar ervaringen tijdens haar skiseizoen in S...

Check Chevron right
FAQ: Wat houden de 3-4-5 weken opleidingen in?
Chevron right

FAQ

Sinds kort bieden wij de 3, 4 en 5 weekse opleidingen aan. Tijdens deze opl...

Check Chevron right

Waar kun je werken?

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.