Hoe werkt ons aanmeldproces?

FAQ

FAQ 

Van aanmelden tot een skischool regelen, hoe helpen wij jou hierbij?

Je kan je bij ons op elk moment van het jaar aanmelden en dan gaan we direct voor je aan de slag om een leuke skischool te vinden. Ontdek hoe we je helpen bij het navigeren door de aanmeldingsprocedure, het selecteren van een geschikte skischool en wat er gebeurt na het afronden van de opleiding.

1) Aanmelding  Aanmeldformulier

Als eerste is het belangrijk om te weten dat wij geen aanmeldingsdeadline hanteren voor de skilerarenopleiding. Aanmelden voor een opleiding kan bij ons elk moment van het jaar, zodra de data online staan.

Opleidingen kunnen wel op een bepaald moment vol zitten en sluiten sowieso 2 weken van te voren. Wanneer je dus al zeker bent dat je de skilerarenopleiding wilt gaan doen, kan je jezelf beter zo snel mogelijk aanmelden om teleurstelling te voorkomen.

2) Intakegesprek  1e telefonisch gesprek

Je vaste contactpersoon neemt contact met je op om kennis te maken. Samen spreken jullie alle onderdelen door uit je aanmeldformulier en plannen overal de data voor in. We nodigen iedereen uit voor de eerstvolgende introdag, zodat je binnen korte termijn alle handige informatie krijgt en je weet waar je je op moet voorbereiden.

We houden bij het inplannen van de extra trainingen rekening met de opleidingsdatum die je gekozen hebt. Zo hebben Duitse lessen die gekoppeld zijn aan specifieke opleidingen en hetzelfde geldt voor de ski- en snowboardtrainingen in Snowworld Zoetermeer.

Mocht je nog vragen hebben over de Duitse les, het trainingsweekend, het vervoer of de annuleringsbepaling, dan kan je die tijdens dit gesprek ook stellen.

3) Skischool kiezen  2e telefonisch gesprek

Met degene die ook willen werken (iets wat niet verplicht is) gaan we op zoek naar een passende skischool. Er wordt gekeken naar jouw voorkeurskeuzes, wat voor wensen je hebt qua skigebied, grootte en andere faciliteiten. Op basis daarvan geven wij je een advies met een aantal passende skischolen. Bij een ‘akkoord’ gaan wij jou voorstellen bij de skischool. Bij sommige skischolen is er een (fysieke) sollicitatieronde en dan communiceren we dat ook met je.

Uiteindelijk bepaalt de skischool of ze jou aannemen, maar we weten na jarenlange ervaring goed waar de skischolen naar op zoek zijn en kunnen daarom een realistische match maken. Zodra de skischool heeft laten weten dat je bij hen terecht kan, brengen we jullie in contact en kunnen jullie de details verder samen afstemmen.

4) Bevestiging & betaling  Per e-mail

Nadat je de skischool gekozen hebt of in sommige gevallen na de 1e intake (als de opleiding bijvoorbeeld als snel dichterbij komt), sturen we je de bevestiging. Hierin staan alle belangrijke data voor de trainingen en opleiding, zodat je alles in je agenda kan zetten. 2 weken voor aanvang van alle events ontvang je altijd een uitnodiging met het adres, programma, wat je mee moet nemen en andere handige info.

Bij die bevestiging zit ook de betaling. Zodra je de bevestiging getekend hebt en de eerste 20% hebt aanbetaald, dan ligt je plekje definitief vast!

Let the adventure begin! 

Na het ondertekenen van de bevestiging is het aanmeldproces afgerond, maar daarna volgt er natuurlijk nog veel meer! Je krijgt heel veel informatie tijdens de introdag en je kan alles nalezen in het online handboek.

Voor vertrek maken we een groepsapp aan voor de opleiding en voor de skischool, zodat je alvast kennis kan maken met andere deelnemers. Deelnemers die je waarschijnlijk al leert kennen tijdens een van onze events in Nederland.

Bovendien is jouw vaste contact persoon, die jou belt tijdens het 1e intakegesprek, altijd bereikbaar. Je kan ons bellen, mailen, maar ook appen op ons zakelijk whats app nummer (073-2004138).

Meer vragen? 

Heb jij nog meer vragen over onze skilerarenopleiding, snowboard opleiding of in de combinatie van beide (duaal opleiding)? Neem dan contact met ons op!

Je kan ook altijd een keer aansluiten bij een van onze online infosessies. Dan leggen we van alles uit over Snowlife, de opleidingen en het werken in Oostenrijk. Hier kun je de data vinden en aanmelden.

Misschien ook wel interessant...

Met welke leeftijd kan ik deelnemen aan de skilerarenopleiding?
Chevron right

FAQ

Voor velen is dit vanaf jongs af aan al een droom, het dragen van een skile...

Check Chevron right
FAQ: Welk vervoer is inbegrepen tijdens de opleiding?
Chevron right

FAQ

Bij het plannen van je opleiding tot skileraar en je werk bij een skischool...

Check Chevron right
Een studiebreak in de bergen
Chevron right

Blog

Reiservaringen

Skilerares Guusje verteld over haar ervaringen tijdens haar skiseizoen in S...

Check Chevron right
FAQ: Wat houden de 3-4-5 weken opleidingen in?
Chevron right

FAQ

Sinds kort bieden wij de 3, 4 en 5 weekse opleidingen aan. Tijdens deze opl...

Check Chevron right

Waar kun je werken?

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.