Interview met deelnemer Wim, 73 jaar!

Interviews

Wim deelt zijn ervaringen van de Anwärter!  

Wim, 73 jaar, deed mee aan de Anwärter opleiding tijdens de meivakantie. Hij ging met ons mee naar Kaprun, Oostenrijk om de opleiding te volgen en behaalde met succes zijn officiële skileraren diploma! Aan het einde van de opleiding vroegen we naar zijn ervaringen, en we kregen prachtige antwoorden.


Natuurlijk vinden we het geweldig dat Wim besloot om de opleiding te volgen, maar we vroegen ons af wat hem ertoe heeft gebracht om dit op latere leeftijd te doen. "Omdat ik me altijd 35 voel," vertelde Wim ons. En niet alleen voelt hij zich 35, hij gedraagt zich ook zo. Wim kan niet stilzitten en wil altijd iets doen, of in zijn eigen woorden: 'Je kunt wel zeggen dat ik een soort ouderdoms-ADHD heb'.


We vroegen Wim wat hij het leukst vond aan de opleiding en wat hij ervan vond om de skileraren opleiding te volgen. Hij vertelde ons dat hij in het begin niet wist wat hij kon verwachten en bang was dat hij buiten de groep zou vallen. Maar al snel zagen we dat iedereen in de groep het juist geweldig vond dat Wim meedeed, en dat merkte hij ook zelf: "Ik was natuurlijk de oudste en de jongste in de groep was 16, dus dat verschil was behoorlijk groot. Maar al heel snel merkte ik dat er geen leeftijdsverschil meer was en dat vond ik ontzettend fijn". Wim vertelde ook dat het samen zijn met de groep voor hem het leukste was gedurende de hele opleiding, en we geloven dat de groep er ook zo over dacht. Wat Wim het leukst vond aan de opleiding zelf? "Skiën, oefenen, als er iets beter kon, weer meer oefenen. Eigenlijk gewoon lekker buiten zijn en genieten van de sneeuw. Dat vind ik geweldig."


Wim heeft de opleiding via Snowlife gevolgd en we waren benieuwd wat hij daarvan vond. Hierop had hij het volgende te zeggen: 'Dat ging allemaal heel makkelijk. Ik heb me opeens opgegeven zonder dat ik het zelf doorhad, bij wijze van spreken, en toen ging het balletje rollen. Ik heb de introdag en het trainingsweekend gedaan, en dit vond ik toen al zo ontzettend leuk dat het eigenlijk niet meer stuk kon'. Tijdens de introdag en het trainingsweekend vonden we het ontzettend leuk om Wim erbij te hebben, en het is dan ook heel fijn om te horen dat Wim er ook zo over dacht!


Als laatste waren we nog benieuwd naar één ding: raadt Wim het programma aan? Hier had Wim een simpel, maar in onze ogen een heel goed antwoord op: 'Ik zou het iedereen aanraden als je van skiën houdt en van sneeuw. De sneeuw is het leukste van alles en je kunt het eigenlijk niet niet leuk vinden'. Hier zijn we het helemaal mee eens!


Of Wim nu gaat lesgeven, weet hij nog niet. Hij vertelde ons dat hij heel graag de Anwärter wilde doen, zodat hij altijd nog kan beslissen om les te gaan geven. 'Ik vind het heel fijn om de optie te hebben. Als het straks winter is en ik verveel me, ga ik lekker lesgeven. Ik ben tenslotte skileraar nu!'


We denken dat Wim een heel goed voorbeeld is dat de opleiding voor iedereen is, en we hopen dat hij geniet van het zijn als skileraar. Bedankt, Wim, voor de gezelligheid en enthousiasme!

Interview Wim 

Meer vragen? 

Heb jij nog meer vragen over onze skilerarenopleiding? Neem dan contact met ons op!

Misschien ook wel interessant...

Met welke leeftijd kan ik deelnemen aan de skilerarenopleiding?
Chevron right

FAQ

Voor velen is dit vanaf jongs af aan al een droom, het dragen van een skile...

Check Chevron right
FAQ: Welk vervoer is inbegrepen tijdens de opleiding?
Chevron right

FAQ

Bij het plannen van je opleiding tot skileraar en je werk bij een skischool...

Check Chevron right
Een studiebreak in de bergen
Chevron right

Blog

Reiservaringen

Skilerares Guusje verteld over haar ervaringen tijdens haar skiseizoen in S...

Check Chevron right
FAQ: Wat houden de 3-4-5 weken opleidingen in?
Chevron right

FAQ

Sinds kort bieden wij de 3, 4 en 5 weekse opleidingen aan. Tijdens deze opl...

Check Chevron right

Waar kun je werken?

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.