Het trainingsweekend: voorproefje Anwärter met Oostenrijks tintje!

Tips & tricks

Werken

Het trainingsweekend: voorproefje Anwärter met Oostenrijks tintje! 

Bald geht die Saison wieder los, maar eerst: het trainingsweekend. Het trainingsweekend is een ontzettend goede voorbereiding waarin je alvast een voorproefje kan nemen op alle examenonderdelen van de Anwärter. Je wordt verdeeld in groepjes van 6 à 7 toekomstige skileraren, waarbij je samen met een ervaren leraar de kneepjes van het vak door gaat nemen.

Opbouw trainingslessen
De lessen zijn opgebouwd zoals je dat zelf ook zal gaan doen in Oostenrijk, te beginnen met een warming up in de vorm van een leuk spel zoals ‘Ochs am Berg’ (de Duitse versie van Annemaria Koekoek) of bijvoorbeeld een estafette. Na de warming-up is het tijd om de ski’s aan te trekken om de examenonderdelen te gaan oefenen: Pflug steuern, Paralelles skisteuern of Kurze Radien. Je zult versteld staan van de hoeveelheid oefeningen die de ervaren skileraren uit hun mouw schudden om je de beste techniek bij te brengen tijdens het trainingsweekend. Van stampen als een dino of springen als een haas, tot parallel skiën met een touw tussen je ski’s, het wordt allemaal gedaan!

Gesteldheid skiniveau en Duits?
Een extra toevoeging tijdens het trainingsweekend zijn de Oostenrijkse Ausbilders (opleiders). De opleiders nemen iedere groep een tijdje over om wat leuke oefeningen te doen. Op die manier kan je alvast wat inzicht krijgen in het opleidingsniveau en natuurlijk ook belangrijk: het niveau van je Duits! Zodat je eventueel nog wat kan bijspijkeren voor je vertrek naar de Alpen.

Naast een spoedcursus van deze Ausbilder is er ruimte voor een uitgebreide video-analyse op het examenonderdeel pflugsteuern. Hiermee krijg je vast een idee over hoe je tijdens de examens beoordeeld gaat worden door de Oostenrijkse skifanaten. Super handig, want dan weet je vast waar je wat extra aandacht aan moet gaan besteden tijdens de opleiding.

Afsluitertje van de dag
Tijdens de opleiding worden de dagen afgesloten in de studieboeken. Dit geldt hetzelfde voor het trainingsweekend waarbij je een korte theorieles krijgt. Hierin wordt onder andere aandacht besteed aan materiaalkunde en bewegingsleer. Maar de échte afsluiter is natuurlijk een goede après-ski borrel! Zum Wohl!

Liefs, Veerle

Misschien ook wel interessant...

Spreek ik de taal voldoende ná Duitse les?
Chevron right

FAQ

Een vraag die we regelmatig krijgen gaat over de Duitse taal. Je moet een g...

Check Chevron right
Van je ski-leerlingen moet je het hebben
Chevron right

Blog

Lesgeven

Tijdens je seizoen als skileraar geef je skiles aan veel verschillende kind...

Check Chevron right
Interview met deelnemer Wim, 73 jaar!
Chevron right

Interviews

Wim, 73 jaar, deed mee aan de Anwärter opleiding tijdens de meivakantie. H...

Check Chevron right
Hoe werkt ons aanmeldproces?
Chevron right

FAQ

Van aanmelden tot een skischool regelen, hoe helpen wij jou hierbij? Je ka...

Check Chevron right

Waar kun je werken?

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.