Lesgeven in Ellmau

Blog

Skigebieden

Praktische informatie 

Ellmau is onderdeel van het SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental gebied (284 km piste) en telt twee skischolen; TOP Skischule Ellmau en Skischule Ellmau-Hartkaiser. Doordat Ellmau (samen met 8 andere dorpen) onderdeel is van een groot gebied, heeft het voor mij de perfecte balans tussen klein en knus én groot en massaal. Zelf heb ik het afgelopen seizoen bij TOP Skischule Ellmau gewerkt, waar ongeveer 40 skilaren het hele seizoen werkzaam zijn en 80 leraren tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie. Hierdoor ken je niet alleen alle leraren goed, maar ook de eigenaren van de skischool (en zij jou).

Weekindeling 

Oké, first things first; een dag lesgeven in Ellmau is nooit hetzelfde. En laat dat nou meteen het leuke eraan zijn. Elke dag is weer een nieuw avontuur dat je met je vrienden/collega’s mag beleven.

Daar waar de werkweek in Nederland op maandag begint, start de week binnen skischolen meestal op zondag. Bij TOP Skischule Ellmau lopen de lessen voor de kinderklassen van zondag tot en met donderdag en ben je regelmatig op vrijdag en zaterdag vrij (met uitzonderingen daar gelaten). Als je ingedeeld wordt voor privélessen, kan het zijn dat je elke dag andere mensen voor je hebt of dat je de hele week met dezelfde mensen op stap gaat. Iedere zondagochtend is het dus maar weer de verrassing waarop je bent ingedeeld, en ook het niveau van de gast kan hierin verschillen. Groen zijn de beginners, blauw zijn de goede beginners, rood zijn de gevorderden en zwart zijn de vergevorderden. Daarnaast hebben we elke maandagochtend een verplichte skitraining waarin je leert hoe je les moet geven, en op donderdagochtend hebben we een vrijwillige training waarin je skitechniek wordt verbeterd. Ook geven we elke maandagavond (als de sneeuwcondities het toelaten) een skishow met alle leraren en hebben we op woensdagmiddag het ‘Skilehrer Ball’ waar we 3 acts opvoeren en gaan dansen met de kinderen. Uiteraard steelt Bobo de pinguïn (onze mascotte) dan de show!

Verblijf 

Bij TOP Skischule Ellmau zijn er vier verschillende verblijven waar je ingedeeld kunt worden, en deze worden door de skischool betaald, evenals je skipas overigens. Alle vier de verblijven bevinden zich op loopafstand van de skischool, maar op een luie dag kun je ook de bus pakken. In alle verblijven deel je een gezamenlijke keuken/woonkamer waarin je samen met andere skileraren kunt koken, spelletjes spelen, enzovoort. Vaak deel je de kamer met één of twee anderen. Ik vond het heerlijk om aan het eind van de dag met mijn kamergenootje te kunnen praten over alle avonturen die ik had meegemaakt.

Overall lesgeven in Ellmau 

In dit artikel ben ik voornamelijk ingegaan op het specifieke lesgeven bij TOP Skischule Ellmau omdat ik daar ervaring mee heb. Maar om een overzicht te geven van lesgeven in Ellmau in het algemeen, het is in één woord fantastisch. Je bent de hele dag buiten bezig met een van je grootste hobby's, namelijk skiën. Daarnaast geeft het veel voldoening als je ziet dat wat je doet als skileraar zin heeft en dat je gasten echt iets van je leren, waar ze vaak ook erg dankbaar voor zijn. Je kunt veel plezier hebben met kinderen en met je collega's. Je bouwt vriendschappen voor het leven op en je lacht heel wat af. Kortom, genoeg redenen om les te gaan geven in Ellmau!!!

 

Liebe Grüße,

Lonneke

Misschien ook wel interessant...

Waarom skiles geven zo leuk is!
Chevron right

Blog

Lesgeven

Vanaf jongs af aan was het al mijn ultieme droom: skiles geven. In deze blo...

Check Chevron right
Zo pak je in voor een seizoen skiles geven!
Chevron right

Tips & tricks

Lesgeven

Ga jij deze winter les geven in Oostenrijk? Dan staat je een geweldig avont...

Check Chevron right
Tips voor de Anwärteropleiding en je eerste werkdag
Chevron right

Tips & tricks

Opleiding

De Anwärter, voor mij is het onderhand al een jaar geleden, maar ik weet n...

Check Chevron right
Nieuw! Pistepraat de skilerarenpodcast
Chevron right

Nieuws

Algemeen nieuws

Over het leven als skileraar en alle mooie avonturen, vriendschappen en ver...

Check Chevron right

Waar kun je werken?

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.