Maria Alm dé keuze voor mij als skileraar in 5 redenen!

Blog

Reiservaringen

Maria Alm dé keuze voor mij als skileraar in 5 redenen! 

Griaß di!

Voor (bijna) alle aankomende skileraren is het een lastige keuze: In welk skigebied wil ik lesgeven? Voor sommigen is het een logische keuze, je skiet er al jaren met je familie, dus ga je daar ook lesgeven. Anderen hebben niet echt een vaste plek en willen wellicht een nieuw skigebied proberen. Voor mij was het tweede punt van toepassing aangezien ik überhaupt nog nooit in Oostenrijk was geweest. Na veel zoeken op internet en goed advies van Snowlife kwam voor mij Maria Alm in Hochkönig uit de grote bus en heb ik bij Skischule Edelweiß gewerkt. Na een seizoen lesgeven kan ik jullie dé redenen geven waarom dit een goede keuze is!

1. Een kleine én persoonlijke skischool (ja, lekker afgezaagd maar wel waar!)
Gedurende het seizoen zijn er zo’n 10 tot 15 leraren, waarvan een aantal ook in Maria Alm wonen. Daarnaast komen er tijdens de hoogseizoen weken nog zo’n 10 extra leraren bij. Superleuk, want je kent iedereen en je weet wat je aan ze hebt! Hier word je snel beter van en word je goed geholpen als iets niet duidelijk is. Dat tweede uit zich in meestal een wekelijkse skitraining. Hierin krijg je zelf meer les in het uitleggen van de skitechnieken aan de gasten. Dan merk je dat na je Anwärter nog mega veel te leren is! Helaas valt de skitraining nog weleens ná de avond van de wekelijkse skishow (meer daarover in punt 4) en dan is het toch vrij lastig om netjes te skiën en je te concentreren (gelukkig geldt dat dan voor iedereen haha). Het voordeel van een kleine groep skileraren is dus dat je iedereen kent, en dat de chef ook weet waar jouw kwaliteiten liggen. Over het algemeen werkt dit zo: hoe beter je zelf skiet hoe betere/snellere groepen je krijgt. Zo heb ik uiteindelijk ook de snelste kindergroepen lesgegeven en ook privéles mogen geven! Ontzettend leuk om met al die kindjes het skigebied door te crossen. Dat brengt me meteen op reden 2.

2. Lesgeven
Lesgeven. Daar draait het uiteindelijk allemaal om. En hoe meer je dit doet, hoe makkelijker het gaat. Al die kiddo’s staan aan het begin van de week te springen en soms is dat nog best lastig in toom te houden. Op donderdag is de wedstrijd en gaan we ’s ochtends met alle kinderen dansen op het Fliegerlied. In de middag is de wedstrijd voor alle kindergroepen. Dat geeft altijd een trots gevoel wanneer je kinderen zonder vallen, keihard naar beneden racen! Dat trotse overheerst met name voor de kinderen die in kinderland zijn begonnen. Aan het einde van de dag is er de prijsuitreiking per groep met een heus “Kinderfest”. Daarnaast is bij het lesgeven je zelfbewustzijn heel hoog en verbeter je jezelf ook (ik kan niet meer skiën zonder na te denken over wat ik doe!). Bijkomend voordeel: je kan aan het einde van het seizoen beter skiën dan al je vrienden en broertjes/zusjes thuis!

3. Het skiën van de Königstour
In ruim 35 kilometer ski je naar de andere kant en weer terug. Met aan de andere kant van het gebied een groot funpark! De tour brengt je over 6 bergtoppen met de mooiste uitzichten! Met de dagen die je vrij bent (1-2 dagen in de week), zijn we vaak met een aantal deze tour gaan skiën. Het voordeel is dat er sinds dit seizoen een nieuwe lift is gebouwd dat de paar pistes van Maria Alm verbindt met de rest van het gebied. Zo hoef je nooit meer met de bus! Naast de Königstour zijn er genoeg mogelijkheden om het gebied buiten de pistes te verkennen. Tijdens en na de zeer sneeuwvolle (en helaas ook lawine gevaarlijke) januari is het fantastisch om je opgedane ski skills ook buiten de pistes te tonen! Bij mij ging dit de eerste keren vrij veel mis, wat tot lachwekkende gezichten van iedereen leidde. Gelukkig ging dit aan het eind van het seizoen een stuk(je) beter!

4. Après-ski en de skishow
Wie denkt dat je in Maria Alm niet kan Après-skiën heeft het mis! Van de Dengl Alm voor de karaoke tot aan Eder voor de drankjes tot diep in de nacht na de skishow. Maar ook Heli’s/Helli’s/Bachwirt (er is wat discussie over de naam van deze bar) mag niet aan dit lijstje ontbreken. In deze Après-skibar staan elke dag de biertjes op je te wachten na het lesgeven. Hoewel ik geen vergelijking heb met andere skioorden in Oostenrijk heb ik het idee dat de Après-ski hier gemoedelijker is, maar zeker niet minder gezellig! Wekelijks is er op dinsdagavond de skishow waar skischolen en demoteams uit de omgeving aan meedoen en de vetste trucs laten zien. In theorie betekent dit voor jou: wachten, zwaaiend naar beneden skiën als kinderskileraar, wachten, met een fakkel naar beneden skiën en vuurwerk kijken. In praktijk: Klopfer drinken, aangeschoten in het donker skiën en hopen dat je niet valt (dat is mij gelukkig niet overkomen).

5. Veel activiteiten met collega’s
Naast het skiën hebben we ons af en toe ook anders vermaakt want tja.. zelfs skiën kan soms saai worden (of het regent)!: Uiteten, rodelen, naar de spa, spelletjes spelen (jaja ook dat doen we), Wie Is De Mol kijken, karaoke zingen, dagje naar Salzburg, in een ligstoeltje liggen in de zon, nieuwe ski-jas en skibroek kopen en donderdag een biertje doen met het hele team ter afsluiting van de week. Dit zijn nog maar de voorbeelden die je kan doen gedurende het seizoen! Gelukkig heb je daar de tijd voor omdat je 1 à 2 dagen in de week vrij bent. Door zoveel op te trekken met je (Nederlandse) collega’s worden dit ook zeker je vrienden! De eerste reünies zijn al gepland in Nederland en Maria Alm!

Hopelijk hebben jullie een goed beeld gekregen wat een seizoen in Maria Alm inhoudt! Voor mij is het in ieder geval een seizoen geweest om nooit te vergeten en ik raad het iedereen aan!

Pfiat di,

Skilerares Heleen

Wil je ook skileraar worden in Maria Alm?
Heb je vragen aan Heleen over Maria Alm? Neem dan gerust contact met ons op voor haar contactgegevens en meer informatie; info@snowlife.nl / 073-8795796 of meld je aan via de aanmeldlink.

Misschien ook wel interessant...

Preview Duitse zelfstudiemodules
Chevron right

Nieuws

Algemeen nieuws

Stel je voor: Je staat op de Oostenrijkse bergen, klaar om een les te geven...

Check Chevron right
Tips met een knipoog ;-)
Chevron right

Blog

Reiservaringen

Tijdens de opleiding van 26 november '22 in Obertauern vroegen we onze deel...

Check Chevron right
Lesgeven in Sankt Anton
Chevron right

Blog

Lesgeven

Afgelopen seizoen heb ik met veel plezier skiles mogen geven in Sankt Anton...

Check Chevron right
Skishow in Maria Alm
Chevron right

Blog

Lesgeven

Een wekelijkse skishow waar alle leraren aan meedoen met feest in het dorp ...

Check Chevron right

Waar kun je werken?

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.