Mijn geweldige seizoen in Mayrhofen

Tips & tricks

Skigebieden

Mijn geweldige seizoen in Mayrhofen 

Eerst het skilerarendiploma
Ik heb mijn Anwärter begin december gehaald in Kaprun. De opleiding was intensief, met veel skiën en theorielessen, maar ook met zeer veel gezelligheid. Mijn groepje was ontzettend leuk en we deden net als vijfjarige kinderen met ieder spel dat we speelden mega enthousiast mee, waardoor we heel veel hebben gelachen! De tien dagen zijn voor mij super gelopen, ik heb heel veel geleerd en mocht aan het eind mijn skilerarendiploma in ontvangst nemen! Ik vond het fijn mijn opleiding begin december te doen omdat dit de eerste opleidingsweek was dat ik naderhand direct door kon naar mijn werkplek!

Skilehrerin Geertje of Greta?
Dat was voor mij bij Ski Pro Austria in het mooie Mayrhofen. Ik wilde graag naar Oostenrijk omdat ik fan ben van Duitstalige Après-ski. Via Snowlife kwam ik terecht in Mayrhofen, en laat je daar nou erg goed kunnen Après-skiën!

Eerst even over het werk. In de eerste week was er een uitgebreide uitlegsessie waarin ons van alles werd uitgelegd over de lessen en het gebied. Na die dag konden we allemaal vertellen dat maandag indianendag is en dat we op donderdag skiënd op zoek mogen naar de schat die door de sneeuwpiraten wordt verstopt. Heel handig om zoveel informatie van te voren mee te krijgen voordat je begint. Daarna was het tijd om het toe te passen. Dat was wel even spannend, maar super leuk! Toen ik op mijn allereerste werkdag in skilerarenpak de berg op kwam was het eerste dat mijn leidinggevende tegen mij zei: ‘dat Geertje kan geen enkele buitenlander uitspreken, we noemen je Greta’, en zo werd ik omgedoopt tot Skilehrerin Greta. Het sloeg zelfs zo goed aan dat mijn Engelse huisgenoot er pas na twee maanden achter kwam dat Greta niet mijn eigen naam was.

Hoogseizoen weken
Na de eerste week begon direct de drukte rondom kerst en Oud & Nieuw. Dat was qua werk intens, maar tijdens die periode was er ook een van de hoogtepunten tijdens mijn seizoen: de fakkeltocht. Met ongeveer driehonderd leraren van verschillende scholen in Mayrhofen in het donker met allemaal een fakkel in onze hand skiënd naar beneden, waar de burgemeester en toeristen ons op stonden te wachten om vervolgens naar een vuurwerkshow te kijken. Dat was echt magisch!

Trotsheid van kinderen
Na de kerstvakantie werd het weer wat rustiger. Ik heb het meest in de kinderskischool les gegeven. Hoe leuk is het om de trotse kinderen te zien die aan het begin van de week nog over hun ski’s vallen en aan het eind van de week de berg af kunnen skiën voor de race. Wat ook erg tof was, was de week in de voorjaarsvakantie waarin ik met de beste groep van de week alleen maar keihard van zwarte pistes ben afgescheurd. Zo heb ik dus zowel beginners als gevorderde les gegeven.

Waar de Après-ski is ontstaan!
Naast het werk was er ook zeker tijd voor Après-ski! Eerst een biertje op de berg en daarna in het dal, soms via de Eisbar, door naar Brück’n Stadl. In deze grote Après-ski tent hebben mijn collega’s en ik heel veel gedanst, gezongen en skilerarenbiertjes (met korting!) gedronken!

Waarom was mijn seizoen zo fantastisch?
Al met al was het voor mij een fantastische ervaring! Ik heb iedere dag genoten van het fantastische uitzicht vanuit ‘mijn kantoor’, van de dingen die je mensen in een week of zelfs een dag kan leren, van mijn favoriete Après-skihit Auffe Aufn Berg, en zelfs van de chaos in ons skilerarenhuis. Elke dag kon ik in vijf minuten wandelen op de piste staan om een van de dingen te doen die ik het liefste doe: skiën! Ik heb daarnaast skiënd zelf super veel geleerd en ga ik de Harakiri (steilste geprepareerde piste van Oostenrijk met een hellingsgraad van maar liefst 78%, te vinden in Mayrhofen) met zelfvertrouwen af. Maar het mooiste aan dit seizoen zijn toch wel de mensen die ik heb ontmoet. Doordat je zo veel tijd met elkaar spendeert leer je elkaar goed kennen en ontstaan er geweldige vriendschappen. Mijn seizoen was geweldig en ik kan iedereen die er over nadenkt aanraden om het ook te doen!

Liebe Grüsse,
Skilerares Geertje

Wil je ook skileraar worden in Mayrhofen?
Heb je vragen aan Geertje over Mayrhofen? Neem dan gerust contact met ons op voor haar contactgegevens en meer informatie; info@snowlife.nl / 073-8795796

Misschien ook wel interessant...

Spreek ik de taal voldoende ná Duitse les?
Chevron right

FAQ

Een vraag die we regelmatig krijgen gaat over de Duitse taal. Je moet een g...

Check Chevron right
Van je ski-leerlingen moet je het hebben
Chevron right

Blog

Lesgeven

Tijdens je seizoen als skileraar geef je skiles aan veel verschillende kind...

Check Chevron right
Interview met deelnemer Wim, 73 jaar!
Chevron right

Interviews

Wim, 73 jaar, deed mee aan de Anwärter opleiding tijdens de meivakantie. H...

Check Chevron right
Hoe werkt ons aanmeldproces?
Chevron right

FAQ

Van aanmelden tot een skischool regelen, hoe helpen wij jou hierbij? Je ka...

Check Chevron right

Waar kun je werken?

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.