Skishow in Maria Alm

Blog

Lesgeven

Blog van Merel 

Een wekelijkse skishow waar alle leraren aan meedoen met feest in het dorp achteraf;
Toen ik van Snowlife een paar gebieden om les te geven als opties kreeg die ik eigenlijk allemaal niet kende, was dit dé reden voor mij om voor een seizoen in Maria Alm te kiezen. Het leek me niet alleen onwijs gaaf en gezellig, maar ook een goede aanwijzing dat er genoeg mensen naar Maria Alm op skivakantie gaan – en dat bleek (gelukkig) waar. Om jullie nog wat meer informatie te geven dan ik had, vertel ik jullie graag over de Nightshow in de zogenaamde ‘Magic Area am Simmerlift’ in Maria Alm, en mijn geweldige tijd daar!

De Show 

Er zijn twee skischolen in Maria Alm die samen met skischolen uit andere dorpen in Hochkönig (het gebied waar Maria Alm in ligt) samenwerken om een show neer te zetten voor alle toeristen die er die week zijn. Er zijn allerlei verschillende teams die de gaafste trucjes laten zien: formatie skiën, keihard carven, op 1 ski in synchroon naar beneden, elkaar maar net missen bij het zigzaggen, met twee op een snowboard of paar ski’s en er zijn zelfs ook een drone en vuur-jongleergroep.

Gelukkig wordt dit niveau niet van ons verwacht (ik maakte me de eerste keer al zorgen), maar ook als ‘simpele’ Anwärter-leraren mogen we deel uitmaken van de show. Van tevoren hebben we, tijdens de skilerarentraining, geoefend en daarna is het elke week hetzelfde: Twee keer skiën we naar beneden; een keer als geheel met alle skileraren met de mascotte van het gebied voorop, en op het einde in een lange fakkeltocht. Supergaaf om voor honderden kijkende mensen met je vrienden in je skilerarenpak naar beneden te mogen gaan!

Kinderen 

Tussen al die mensen staan natuurlijk ook de kinderen uit jouw eigen groepje, die al de hele tijd hebben uitgekeken om hún juf of meester in de show te zien. De dagen van tevoren krijg je natuurlijk al veel vragen en kan je ze goed bezighouden met vertellen over hoe gaaf de show wel niet is, maar op het moment zelf is het natuurlijk ook voor jezelf heel leuk om te zien hoe blij en trots je kinderen op je zijn. ‘Juf! Ik zag jou gister!!’ hoor je de volgende dag gelijk aan het begin van de dag, als je niet de kans had om hoi te zeggen. En had je dat wel, is dat natuurlijk heel gezellig en draagt het bij aan de band tussen jou en je kinderen en hun ouders – en dat helpt weer met trinkgeld… Fijne bijkomstigheid :)

Gezelligheid 

Wat die ouders natuurlijk niet weten is hoe we er de volgende vroege ochtend bijstaan; de dag na de Nightshow is eventjes taai maar het is de gezelligheid zeker waard. De hele show lang zitten we vanaf boven op de berg, uit het zicht van het publiek, ook naar de show te kijken. De eerste keren met volle aandacht, maar daarna is het meer een soort geweldige borrel in de sneeuw, op een berg. Want de frisdankflesjes die we in gekke bulten onder onze jassen mee de berg op namen bevatten natuurlijk geen water… Dat geeft weer een hele andere wending aan het naar beneden skiën met fakkels op het eind van de show ;)
Daar komen mooie verhalen van. Net als van de avond in het dorp daarna; voor je deelname krijg je twee gratis biertjes in de après-skitent onderaan de piste en als die op zijn trekken alle leraren (en veel toeristen ook) naar een andere bar in het dorp. Nightshow-avond is de een van de beste avonden!

Maria Alm 

Ik ben ontzettend blij met mijn keuze voor Maria Alm, dus ik ben blij dat de show die me zo gaaf leek een beetje overeenkwam met de werkelijkheid. Zoals ik al zei zijn er twee skischolen in Maria Alm (die allebei met Snowlife samenwerken), een kleine en een grotere – maar net wat jij fijn vindt. Ik zat zelf bij de kleine, Skischule Edelweiss, wat voor mij echt ideaal was; met het après-skiën gingen we ook met de leraren van de andere school om en was het dus lekker gezellig, maar met de kleine groep van onze eigen school (dit seizoen 7 Nederlandse leraren van Snowlife) werden we echt onwijs hecht, omdat we altijd samen waren. In het hoogseizoen kwamen er nog een stuk of 10 Nederlandse leraren bij, en bij de skischool zitten ook een paar vaste leraren uit Maria Alm zelf, die ook echt onwijs leuk zijn.

Voor het lesgeven is de Natrunberg een ideale plek, met verschillende makkelijke pistes en zodra je groepje goed genoeg is kan je ze de gondel in meenemen, dieper het gebied in.
Hochkönig heeft mooie pistes (en een tour die je kan skiën) zodat je ook in je vrije tijd genoeg te doen hebt.
Après-skiën is in Maria Alm natuurlijk anders dan in de allergrootste feestgebieden in Oostenrijk, maar er zijn gelukkig alsnog heel veel gezellige tentjes op en rondom de piste waar we na de lessen terecht konden, en omdat we ook wel eens zin hadden in nog gekkere drukte gingen wij vaak twee keer in de week met de bus of taxi (veel makkelijker en goedkoper dan in Nederland) naar Leogang of andere tenten in Hochkönig. Ik vond dit echt de perfecte afwisseling tussen elke dag gezellig dansen, kletsen en borrelen in ons eigen dorp en dan een paar keer in de week, (zoals ook bij de Nightshow, wel in Maria Alm dus) echt eraf gaan! Ik heb serieus echt de tijd van mijn leven gehad in Maria Alm bij Edelweiss en ik hoop dat ik jullie daar een beetje meer over heb kunnen vertellen! Check de tiktok voor een sfeerimpressie van de skishow!

Liebe grüsse Merel!

Misschien ook wel interessant...

Spreek ik de taal voldoende ná Duitse les?
Chevron right

FAQ

Een vraag die we regelmatig krijgen gaat over de Duitse taal. Je moet een g...

Check Chevron right
Van je ski-leerlingen moet je het hebben
Chevron right

Blog

Lesgeven

Tijdens je seizoen als skileraar geef je skiles aan veel verschillende kind...

Check Chevron right
Interview met deelnemer Wim, 73 jaar!
Chevron right

Interviews

Wim, 73 jaar, deed mee aan de Anwärter opleiding tijdens de meivakantie. H...

Check Chevron right
Hoe werkt ons aanmeldproces?
Chevron right

FAQ

Van aanmelden tot een skischool regelen, hoe helpen wij jou hierbij? Je ka...

Check Chevron right

Waar kun je werken?

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.