Mijn nieuwe uitdaging als kindercoach in Hinterglemm

Blog

Reiservaringen

Mijn nieuwe uitdaging als kindercoach in Hinterglemm 

Als net afgestudeerde HALO’er was ik opzoek naar een nieuwe uitdaging en verbreding van mijn vakgebied. Zo kwam ik via een vriendin van mij terecht bij Snowlife.

Twee vliegen in één klap

Ik vond het werken met kinderen altijd al superleuk en ik hield van wintersport. Kortom: een mooie combinatie dus! Ik ben een snowboarder en had daardoor heel weinig ervaring met skiën. Hierdoor was ik onzeker over mijn ski-kwaliteiten, vandaar dat het worden van kindercoach het beste was voor mij om mee te beginnen. Want als je als kindercoach deze ukkies aan kan, dan kan je alles! Dus ook voor de mensen die nog niet goed kunnen skiën… geen paniek! Neem een paar skilesjes en de rest leer je vanzelf in Oostenrijk.

Zo begon ik aan de cursus kindercoach en al gauw werd ik mega enthousiast!

Chef kinderland

Op maandag 9 december 2019 vertrok ik naar Hinterglemm in Oostenrijk. Hier aangekomen kreeg ik meteen te horen dat ik chef kinderland zou worden. Chef kinderland hield in dat ik over de namenlijst van alle kinderen van 3-jaar beschikte en dit dus elke dag moest controleren. Ik had een werktelefoon waarmee ik de ouders kon bellen als er wat met hun kind aan de hand was. Ook communiceerde ik met de shop over hoeveel kinderen er kwamen opdagen en hoeveel nieuwe kinderen ze konden aannemen voor de groepjes. Als chef kinderland was ik niet alleen een lerares, ik was ook een steunpunt voor de kinderen en een aanspreekpunt voor de ouders als zij vragen hadden. Kortom een taak met veel verantwoording.

Goed voorbeeld doet volgen

Tijdens mijn eerste werkweek liep ik met een van mijn collega’s mee om zo een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat er van mij verwacht werd. Na deze week startte ik met mijn eigen groepje, wat ik wel heel spannend vond. Gelukkig was ik door de cursus goed voorbereid en wist ik hoe ik de lessen moest opbouwen. Deze cursus is een goede basis voor je als je nog niet erg thuis bent in het lesgeven of als je nog niet vaardig genoeg bent voor je Anwärter.

Allerkleintjes

Omdat ik als gymdocent alleen maar in contact ben geweest met een doelgroep van 4- tot en met 18-jarigen, wist ik niet goed wat ik van 3-jarige kinderen kon verwachten. Zo waren mijn verwachtingen aan het begin van het seizoen erg laag en verwachtte ik dat je met 3-jarige kinderen niet veel kon bereiken. Dit had ik compleet verkeerd ingeschat! Ik zag wekelijks een enorme groei bij de meeste kinderen. Zo waren ze de eerste dagen vaak heel onwennig op de ski’s, maar konden ze aan het eind van de week een pizzapunt maken en sommige kinderen zelfs bochtjes.

Ik heb enorm veel geleerd in deze 3 maanden en wil volgend seizoen voor mijn Anwärter Duaal gaan. Het was super gezellig met al mijn collega’s en ik heb een TOP seizoen gehad!!

Liefs,
Kindercoach Yasmine

Wil je ook kindercoach worden?

Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie; info@snowlife.nl / 073-8795796

Misschien ook wel interessant...

Spreek ik de taal voldoende ná Duitse les?
Chevron right

FAQ

Een vraag die we regelmatig krijgen gaat over de Duitse taal. Je moet een g...

Check Chevron right
Van je ski-leerlingen moet je het hebben
Chevron right

Blog

Lesgeven

Tijdens je seizoen als skileraar geef je skiles aan veel verschillende kind...

Check Chevron right
Interview met deelnemer Wim, 73 jaar!
Chevron right

Interviews

Wim, 73 jaar, deed mee aan de Anwärter opleiding tijdens de meivakantie. H...

Check Chevron right
Hoe werkt ons aanmeldproces?
Chevron right

FAQ

Van aanmelden tot een skischool regelen, hoe helpen wij jou hierbij? Je ka...

Check Chevron right

Waar kun je werken?

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.