Waarom skiles geven zo leuk is!

Blog

Lesgeven

Droombaan 

Er is niets magischer dan je werkplek de bergen te kunnen noemen. Tot op de dag van vandaag blijft dit één van de meest betoverende van het lesgeven. Het mooie uitzicht over de bergen tijdens het lesgeven verveelt nooit. Naast deze magische plek is het lesgeven zelf ook zo leuk. Geen één dag is het zelfde. Door de interactie met je groep is het altijd gezellig en maak je altijd weer leuke dingen mee. Daarnaast vind ik het zien van de vooruitgang bij leerlingen echt heel gaaf.

Er is geen betere manier om je dag af te sluiten dan als skileraar. Na het werk verzamelen op een afgelegen plek boven op de berg, genieten van een biertje terwijl we de zonsondergang bewonderen. Vervolgens skiën we met de hele groep naar beneden, doen we een drankje en sluiten we de dag af in de après-ski. Wie droomt hier nou niet van?

Leukste skischool 

Snowlife heeft me geholpen om de perfecte skischool te vinden die bij mijn wensen paste. Samen kozen we voor Skischule Flachau. Vanaf het allereerste moment voelde ik me hier thuis. De chef van de skischool, Ulf, verwelkomde me hartelijk en voelde al snel als een vaderfiguur binnen de skischool. Skischule Flachau mag dan wel een kleinere skischool zijn, maar dat vond ik juist fijn. Hierdoor waren de banden tussen collega's heel hecht. We kenden elkaar persoonlijk en deelden enorm veel leuke momenten. Teamuitjes waren een vast onderdeel van ons avontuur, waardoor de sfeer altijd goed was. Ik ben dus heel blij dat ik bij een kleinere skischool ben gaan werken!

Skilerarenhuis 

Samen met al mijn collega' s woonde ik in een huis, het skilerarenhuis. Met ongeveer 20 collega' s wonen we samen en wat is dit een gezellige boel! Met elkaar begonnen we vaak de dag met en ontbijtje in ons Fruhstuck raum. Sávonds wordt er vaak samen gekookt en wordt de bel geluid als het eten klaar was. Iedereen komt naar beneden stormen en eten gezellig met z’n alle. Tijdens het avondeten worden dan alle leuke verhalen met elkaar gedeeld van wat er op die dag allemaal is gebeurd. Poepbroek, goede fooi, kind kwijtgeraakt, nieuwe bospaadjes ontdekt, grappige uitspraken van kinderen of de mooie verhalen van de avond er voor in de apres ski rolden dan allemaal over tafel. Het leukste aan samenwonen met iedereen vind ik dat je nooit alleen bent, het altijd super gezellig is en je meteen veel vrienden erbij hebt.

Vrienden voor het leven! 

Het mooiste wat het seizoen in Oostenrijk mij gebracht heeft is de fantastische vriendengroep die ik er aan overgehouden heb. Het is inmiddels alweer vier jaar geleden dat ik met hen bij Skischule Flachau werkte, maar we zien elkaar nog steeds regelmatig. We doen de leukste dingen met elkaar. Zo zijn we met elkaar al weekendjes weg geweest, uiteraard al op wintersport met elkaar geweest, zien we elkaar regelmatig om leuk te borrelen of op stap te gaan.  Elk jaar keren we ook weer vol enthousiasme terug om enkele weken les te geven in de wintermaanden. Ik heb dus niet alleen een fantastisch seizoen in Oostenrijk gehad, maar ga nog steeds super veel om met mijn geweldige skivrienden.

Liebe grüße

Lotte van Gils

Misschien ook wel interessant...

Gevraagde skills voor een skileraar
Chevron right

FAQ

Skischolen hebben graag een mix van leraren in hun team. Qua leeftijd, gesl...

Check Chevron right
Nieuwe vacature: teammember!!
Chevron right

Nieuws

Algemeen nieuws

Maar liefst 900 instructeurs gingen afgelopen jaar met ons mee naar Oostenr...

Check Chevron right
Lesgeven in Fügen
Chevron right

Blog

Skigebieden

Guten Morgen Sonnenschein! Dat zijn de eerste woorden die mijn twee kamerge...

Check Chevron right
Tips & tricks voor jouw eerste werkdag als skileraar
Chevron right

Blog

Reiservaringen

Om die eerste-dag-zenuwen weg te nemen en je volledig voor te bereiden op d...

Check Chevron right

Waar kun je werken?

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.