5 redenen waarom Flachau het allerleukste skigebied is om les te geven

Blog

Skigebieden

5 redenen waarom Flachau het allerleukste skigebied is om les te geven 

Afgelopen 3 maanden heb ik, na het behalen van de Anwärter, als skilerares bij de skischool Sport am Jet in Flachau les mogen geven. Wat een ongelofelijke ervaring was dat! Alle clichés die ik van te voren hoorde zoals: ‘Dit wordt de ervaring van je leven’ en ‘hier zul je vrienden voor het leven maken’ zijn allemaal hartstikke waar!
Ik zat op mijn plek bij de skischool, had ongelofelijk leuke kamergenootjes en samen met de andere skileraren van Sport am Jet waren wij één grote familie.

Flashback naar 5 maanden geleden, toen ik de knoop doorhakte en mij opgaf via Snowlife. Terwijl ik mijn gegevens invulde, kwam uiteindelijke de belangrijkste vraag van allemaal: In welk gebied wil je gaan lesgeven? De begeleiding die ik van Snowlife ontvangen heb bij het uitzoeken van ‘mijn’ skigebied was een verademing, want ik zag door de bomen het bos niet meer. Met de expertise van Snowlife en mijn wensen kwamen wij uiteindelijk op Flachau.

Flachau maakt onderdeel uit van de Ski amadé, wat in totaal 760 km telt. Het gebied zelf is erg populair onder de Nederlanders, maar buiten het seizoen om zijn er ook veel andere nationaliteiten te vinden. Het is een gebied dat erg geschikt is voor gezinnen en beginnende skiërs. Skileraren zijn er in overvloed, op elke hoek is een kinderland te spotten en het gebied zelf doet veel voor het vermaak van kinderen. Verder is het een heel gezellig gebied met typisch Oostenrijkse sfeer.

5 redenen waarom Flachau een geweldig gebied is om les te geven

1. Geschikt voor beginners
Flachau is een, naar mijn mening, vrij vlak gebied. Dit maakt het gebied ideaal voor beginners en gezinnen met kleine kinderen. Als Anwärter leraar zul je in het begin veel beginners of licht-gevorderden lesgeven. Kortom, er is in Flachau altijd werk voor je!

2. Keuze is reuze
Met maar liefst vijf skischolen op loopafstand van elkaar, is er in Flachau altijd een skischool die past bij jouw kwaliteiten en eisen. Daarnaast kunnen alle skischolen het goed met elkaar vinden en staan we graag samen in de Après-ski. De jaarlijkse skilerarenparty is het hoogtepunt van het seizoen.

3. Viva Hollandia
Tijdens de hoogseizoenweken wordt Flachau overspoeld door Nederlanders. Deze weken zijn een stressvolle tijd voor de skischolen en vooral voor de chefs. Nederlandse vakantiegangers verwachten vaak dat de skileraar ook Nederlandstalig is. Voor de skischolen zijn Nederlandstalige skileraren dan altijd van harte welkom en erg gewaardeerd.

4. Veel mogelijkheid om te leren
Flachau is een ideaal gebied om door te groeien als beginneling. De rode pistes neigen in Flachau meer naar het blauwe, het is daardoor voor beginnelingen makkelijk om de overstap van blauw naar rood te maken. Het leukste aan mijn baan als skileraar vond ik, om de ontwikkeling die mijn leerlingen doormaakten te zien. In Flachau is daar dus alle mogelijkheid toe.

5. Après-ski met een hoofdletter A
Last but not least, één van de belangrijkste criteria is natuurlijk: de Après-ski.
De Après-ski in Flachau is in Oostenrijk en ook buiten Oostenrijk erg bekend. In Flachau zijn de skileraren vaak te vinden in de Dampfkessel of de Hofstadl. Hier is het altijd gezellig, draaien de echte après-ski hits en is er altijd genoeg bier. Verder zijn er in Flachau meerdere plekken op de piste waar je een drankje kan nuttigen, genoeg om op Hüttentour naar beneden te skiën.
Flachau

Kortom, mijn seizoen in Flachau was een enorm succes. Nu ik thuis achter mijn computer dit typ, zou ik willen dat ik weer in de sneeuw stond. Volgend jaar ga ik in de vakantieweken zeker weer terug! Voor nu, kijk ik naar de jaloersmakende beelden die ik van mijn (oud)collega’s elke dag voorbij zie komen!

Tschüss! LG,
Skilerares Merel

Wil je ook skileraar worden in Flachau?
Heb je vragen aan Merel over Flachau? Neem dan gerust contact met ons op voor haar contactgegevens en meer informatie; info@snowlife.nl / 073-8795796

Misschien ook wel interessant...

Met welke leeftijd kan ik deelnemen aan de skilerarenopleiding?
Chevron right

FAQ

Voor velen is dit vanaf jongs af aan al een droom, het dragen van een skile...

Check Chevron right
FAQ: Welk vervoer is inbegrepen tijdens de opleiding?
Chevron right

FAQ

Bij het plannen van je opleiding tot skileraar en je werk bij een skischool...

Check Chevron right
Een studiebreak in de bergen
Chevron right

Blog

Reiservaringen

Skilerares Guusje verteld over haar ervaringen tijdens haar skiseizoen in S...

Check Chevron right
FAQ: Wat houden de 3-4-5 weken opleidingen in?
Chevron right

FAQ

Sinds kort bieden wij de 3, 4 en 5 weekse opleidingen aan. Tijdens deze opl...

Check Chevron right

Waar kun je werken?

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.