7 tips om je anwärter in één keer te halen

Nieuws

Opleidingen / Events

7 tips om je anwärter in één keer te halen 

Hi, afgelopen zomer heb ik zelf de opleiding gedaan en gehaald. Hierbij wat tips die je zeker gaan helpen om de opleiding in één keer te halen. Succes!

1. Weet wat de examenonderdelen zijn
Er zijn jou leraren voorgegaan die het skiën in een pizzapuntje even niet zagen aankomen. Op de opleiding leer je om beginners en licht gevorderde les te geven. Daar horen ook de beginnerstechnieken bij. Maar ook het skiën in korte bochten is een (pittig) examenonderdeel.

Tijdens onze introdag laten we je zien wat de examenonderdelen zijn zodat je weet wat je kunt verwachten. Indien nodig kun je hier dan nog extra training in krijgen zodat je meer kans van slagen hebt.

2. Doe enthousiast mee
Zorg voor een enthousiaste houding. Let op wanneer er iets wordt uitgelegd en doe de oefeningen actief mee. Op deze manier maak je het voor jezelf, en de skitrainer ?, een stuk makkelijker.

3. Wir reden nur Deutsch ja!
De opleiding wordt in het Duits gegeven. Wat op zich handig is, omdat je daarna ook Duits moet spreken met je baas en in het Duits zal lesgeven. Tijdens de opleiding kun je je Duits nog verbeteren voordat je naar de skischool vertrekt door onder andere onderling veel Duits te spreken.

Nog hulp nodig? Meld je aan voor de Snowlife Duits cursus...

4Zorg voor de juiste skiuitrusting
Het juiste skimateriaal kan je absoluut helpen om je opleiding te halen. Om te beginnen sta je hele dagen op de ski’s. Als je schoenen niet goed zitten doordat ze knellen, te weinig flexibel zijn of niet meer helemaal aansluiten dan ga je dat ongetwijfeld merken! Het is daarom aan te raden dat je investeert in goede schoenen.

Ski’s zijn natuurlijk ook van grote invloed. Allround ski’s met een lichte taillering zijn ideaal. Géén old-school ski’s, reuzeslalom, poederlatten of twintips!

5. Ga op tijd naar bed
De 10 daagse opleiding is erg intensief. De hele dag op ski’s staan en vervolgens weer je aandacht erbij voor de theorie, kost veel energie. Zorg ervoor dat je jezelf goed verzorgd en voldoende slaap pakt. Natuurlijk hoort een drankje erbij en is dat ook zeker gezellig. Let alleen wel op dat je de volgende dag weer fit op de piste staat.
Oostenrijke lucht doet goed, maar niet altijd genoeg.

6. Zorg dat je fit bent!
Je bent tijdens de opleiding de hele dag fysiek bezig. Tijdens de opleiding sta je eerst 9 dagen op de ski’s om intensief te trainen en op dag 10 heb je examen. Onderschat dit niet. Het kan zeker geen kwaad om te zorgen voor een goede conditie, wat extra bovenbeenspieren en een getrainde core!

7. Help elkaar!
Uiteindelijk komt iedereen naar de opleiding met hetzelfde doel; je anwärter halen. Geef elkaar tips tijdens het skiën, vertaal Duitse woorden en ga bij elkaar zitten tijdens de theorie om elkaar aan te vullen. Dit zijn kleine dingen, die er toch voor kunnen zorgen dat je alles wat beter begrijpt.

Misschien ook wel interessant...

In de krant: Volop animo voor baan in de sneeuw
Chevron right

Nieuws

Algemeen nieuws

ZOETERMEER – Onder het motto ‘de aanhouder wint’ reizen komende weken...

Check Chevron right
Gratis opleiding!!
Chevron right

Nieuws

Algemeen nieuws

Word jij de nieuwe ambassadeur van DAKA & SnowLife? Ben jij wintersportf...

Check Chevron right
Anwärter in juli: zon, skiën en zwemmen!
Chevron right

Blog

Reiservaringen

Skiën in de zomer? Dat bedenk je niet snel, maar met de anwärteropleiding...

Check Chevron right
St. Anton vs. Westendorf
Chevron right

Blog

Skigebieden

Het is ondertussen alweer een hele tijd geleden; de eerste keer skiles geve...

Check Chevron right

Waar kun je werken?

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.