Genieten in de witte bergen van Obergurgl!!

Blog

Reiservaringen

Genieten in de witte bergen van Neukirchen!! 

Denk jij erover na om een seizoen skiles te gaan geven, en de prachtig besneeuwde bergtoppen jouw huis te maken? Of weet je al lang dat dit jouw roeping is, maar twijfel je nog welk gebied bij jou past? Wellicht is Obergurgl wel iets voor jou! Het dorp ligt aan het eind van het Ötztal, net voorbij het bekende Sölden (lees: super Après-ski!). Met de ligging op 1930 meter is het het hoogste kerkdorp van Oostenrijk. In combinatie met de toppen tot ruim 3000 meter is het een erg sneeuwzeker gebied waardoor het seizoen lekker lang is: van begin november tot mei; wat dus betekent dat je zo’n 6 maanden skiles kan geven!

Los geht’s – Head first het diepe in!
Na de Anwärter opleiding van 30 november in Kaprun ben ik op 10 december direct doorgereisd naar Obergurgl, om op 11 december te kunnen starten met de introductieweek van de skischool. Gedurende deze week gingen we in de ochtenden langs de verschillende verzamelplaatsen waar de gang van zaken binnen de skischool werd uitgelegd. In de middag volgde dan een intensieve training: ‘’de Anwärter 2.0’’.

Op 15 december ging het los! Gedurende een rustig dagje skiën werd ik opgeroepen door de skischool met de vraag of ik privéles kon komen geven. Spannend, maar super leuk dat je meteen zoveel vertrouwen krijgt! De dag erna kreeg ik mijn eerste kindergroep, kids van 5 tot 7 jaar oud die al lekker de pistes af gingen. Wat een heerlijke week was dat: van zingend de piste af tot head first in de sneeuw, we deden het allemaal! En wat een geweldige kids, die mij overrompelden met tekeningen; ik zal mijn eerste groepje nooit meer vergeten!

De weken erna vlogen voorbij en wat was het leuk om zoveel verschillende groepen te hebben gehad: van beginners van 4 jaar oud tot gevorderden waarmee je in korte bochten van de piste ragde; alles kwam voorbij. Ik denk dat het de afwisseling was die mij zo veel plezier gaf in het lesgeven, die ervoor zorgde dat ik in alle niveaus mijn uitdaging voor het lesgeven kon vinden.

Trainen, trainen en nog eens trainen
Leuke bijkomstigheid van de skischool is dat ze enorm veel waarde hechten aan het opleiden van de eigen skileraren tot hogere niveaus – het is natuurlijk niet voor niets een van de skischolen in Oostenrijk met het hoogst gemiddelde opleidingsniveau van de skileraren. In het laagseizoen kon je dan ook aangeven als je een weekje training wilde volgen met een van de Staatliche skileraren. Deze trainingsweken bestonden uit off-piste skiën, races, korte bochten, synchroon skiën en nog veel meer. Eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een goede voorbereiding op je Landes.

Al met al heb ik een geweldig seizoen gehad, wat dan ook betekent dat ik zo snel mogelijk weer terug wil om opnieuw te genieten van de heerlijke relaxte sfeer, de besneeuwde bergen en de enthousiaste kids! See you in Obergurgl!

Liebe Grüße,
Skilerares Veerle

Wil je ook skileraar worden in Obergurgl?
Heb je vragen aan Veerle over Obergurgl? Neem dan gerust contact met ons op voor haar contactgegevens en meer informatie; info@snowlife.nl / 073-8795796

Misschien ook wel interessant...

In de krant: Volop animo voor baan in de sneeuw
Chevron right

Nieuws

Algemeen nieuws

ZOETERMEER – Onder het motto ‘de aanhouder wint’ reizen komende weken...

Check Chevron right
Gratis opleiding!!
Chevron right

Nieuws

Algemeen nieuws

Word jij de nieuwe ambassadeur van DAKA & SnowLife? Ben jij wintersportf...

Check Chevron right
Anwärter in juli: zon, skiën en zwemmen!
Chevron right

Blog

Reiservaringen

Skiën in de zomer? Dat bedenk je niet snel, maar met de anwärteropleiding...

Check Chevron right
St. Anton vs. Westendorf
Chevron right

Blog

Skigebieden

Het is ondertussen alweer een hele tijd geleden; de eerste keer skiles geve...

Check Chevron right

Waar kun je werken?

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.