Lesgeven in Sankt Anton

Blog

Lesgeven

‘Goedemorgen!’, ‘Goodmorning!’, ‘Guten Morgen’, ‘Godmorgen’  

‘Goedemorgen!’, ‘Goodmorning!’, ‘Guten Morgen’, ‘Godmorgen’

Ik doe de deur van mijn kamer open en hoor de begroetingen in verschillende talen al door de gang klinken. Mijn kamergenootje en ik doen onze deur op slot en genieten nog even na van ons gezamenlijke ontbijtje. We lopen de gang uit naar het skihok van ons huis. Ik probeer mijn skischoenen en ski's te pakken maar het is heel druk, dus dat wordt op mijn beurt wachten. Ondertussen klets ik wat met skileraren op de gang. Een nieuwe dag is aangebroken.

De start van de dag 

Nadat dat we onze skischoenen aan hebben gedaan en onze ski's gepakt hebben, lopen we met zijn allen naar de bushalte. De snowboarders lachen naar ons en lopen alvast richting de skischool, zij kunnen immers met hun schoenen sneller en gemakkelijker lopen. Tegenover ons skilerarenhuis is nog een tweede huis gevuld met skileraren. Wij verzamelen 's ochtends allemaal rond dezelfde tijd om naar de skischool te gaan. De bus is dan ook gevuld met onze blauwe pakken. Na een aantal minuten zijn we aangekomen en lopen we richting de skischool. We wensen elkaar heel veel plezier en verspreiden ons onder de verschillende kleuren vlaggen.

Elke vlag staat voor een verschillende les, zo zijn er ski- en snowboard lessen te volgen in zowel groepsverband als privé. Ik ga bij mijn vlag staan voor privélessen en wacht op mijn gasten. Een Skiführer maakt een leuke grap over het weer, terwijl steeds meer gasten en leraren zich verzamelen. Vandaag geef ik 's ochtends les aan twee kinderen en 's middags krijg ik één volwassen vrouw. Rechts van mij zie ik de groepjes kinderen zich verzamelen en wordt er al hard gelachen. Mijn kinderen komen aangerend en zodra ik even heb bijgekletst met hun ouders nemen we de lift naar boven. Ik zwaai naar de liftmannen en zij wensen me een fijne dag.

Het lesgeven 

Aangekomen op de piste begin ik met wat warming-up spelletjes. Als ik lesgeef aan kinderen zorg ik altijd dat ik een knuffeltje en wat snoepjes in mijn tas heb, zodat ik op alles voorbereid ben. Zodra we allemaal opgewarmd zijn, doen we een aantal oefeningen bij de Gampen sleeplift. De Gampen sleeplift is een plek waar je altijd je mede-skileraren tegenkomt omdat veel lesjes hier starten. We kunnen op deze piste goed het niveau van onze gasten zien, om te voorkomen dat je straks een te lastige piste kiest. Als ik in de rij van het liftje sta bespreek ik met een vriendin die ik tegen ben gekomen wat we vanmiddag gaan lunchen. Na een paar uur lesgeven zijn zowel de kinderen als ik wel toe aan een pauze. Ik zet de twee kinderen af bij hun ouders en ga lekker lunchen.

Lunch bij privélessen is heel wisselend, af en toe lunch je met jouw gasten en soms met andere skileraren. Het Gampen restaurant is daarbij een leuke plek om elkaar te zien en er zitten altijd skileraren die ook eventjes vrij zijn en natuurlijk moeten eten. Wanneer je groepslessen geeft eet je lekker met je groep kinderen of volwassenen. Dit is dan ook super gezellig om elkaar beter te leren kennen. Ik heb een uurtje om mijn heerlijke kaiserschmarrn op te eten. Mijn vriendin heeft een andere Oostenrijkse specialiteit besteld, namelijk de Tiroler Gröstl. We kletsen gezellig na over de avond daarvoor, onze plannen voor vandaag en delen tips over het lesgeven. Sparren met andere skileraren over oefeningen en spelletjes is namelijk een goede inspiratiebron en heel waardevol.

Na de lunch ski ik naar beneden, een lekkere afdaling waar ik zelf even vrijuit kan gaan skiën. Na de afdaling sta ik weer met nieuwe energie te wachten op mijn volgende gast. De vrouw komt aangelopen met een grote glimlach, maar geeft direct aan wat angstig te zijn. Ze kan goed skiën maar is soms wat bang. We kiezen er samen voor om de rode piste een paar keer te skiën en wat oefeningen te doen om haar meer vertrouwen te geven. Na een paar goede uren geskied te hebben, drink ik nog een drankje met haar en sluiten we de dag af. Ik loop naar de skischool waar de meeste skileraren net klaar zijn met hun lessen. We lopen met een groepje naar de bushalte en kletsen na over onze dag. Aangekomen thuis gaan we lekker douchen, omkleden en maken we ons klaar om naar de après-ski te gaan

Tijd voor Après-ski 

Aangezien onze huizen geen gezamenlijke woonkamer hebben, wordt deze gezelligheid verplaatst naar de après-ski. Sankt Anton heeft vele leuke tenten, zoals de Mooserwirt, Taps en de Krazy Kangaroo. Samen genieten we van de gezelligheid, de mooie verhalen van de dag en begroeten we ook de gasten die je daar soms kunt tegenkomen. Om 20.00 sluiten de après-ski tenten en vertrekken we weer richting huis. Aangekomen thuis beginnen we met koken en gaan we lekker eten. We sluiten de dag af met een spelletje en/of een film.

Voldaan doe ik mijn ogen dicht en verheug ik me op een nieuwe dag. ‘Slaaplekker’, met die woorden van mijn kamergenootje val ik in een diepe slaap.

Dit is hoe een dag eruit ziet tijdens het lesgeven in Sankt Anton!

Liebe Grüße
Mare

Misschien ook wel interessant...

Gevraagde skills voor een skileraar
Chevron right

FAQ

Skischolen hebben graag een mix van leraren in hun team. Qua leeftijd, gesl...

Check Chevron right
Nieuwe vacature: teammember!!
Chevron right

Nieuws

Algemeen nieuws

Maar liefst 900 instructeurs gingen afgelopen jaar met ons mee naar Oostenr...

Check Chevron right
Lesgeven in Fügen
Chevron right

Blog

Skigebieden

Guten Morgen Sonnenschein! Dat zijn de eerste woorden die mijn twee kamerge...

Check Chevron right
Tips & tricks voor jouw eerste werkdag als skileraar
Chevron right

Blog

Reiservaringen

Om die eerste-dag-zenuwen weg te nemen en je volledig voor te bereiden op d...

Check Chevron right

Waar kun je werken?

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.