Tips & tricks voor jouw eerste werkdag als skileraar

Blog

Reiservaringen

1: Leer van je collega’s  

Hoewel het voor jou misschien je eerste dag is, hebben veel van je collega's al aardig wat ervaring op de piste. Ze staan te popelen om je te helpen, want ze herinneren zich maar al te goed hoe die eerste dag voelde. Dus, als je vragen hebt, schroom niet om ze te stellen!

2. Leer de namen snel 

Probeer de namen van je leerlingen snel in je geheugen te te krijgen. Dit laat zien dat je oprecht geïnteresseerd bent. We kennen allemaal dat ongemakkelijke moment wanneer je op dag 3 nog steeds iemands naam niet weet, dus laten we dat voorkomen!

3. Eindeloos tellen 

De grootste nachtmerrie van een skileraar? Een kind uit je groep kwijtraken. Dus, vergeet vooral niet te tellen, en daarna nog een keer te tellen, en daarna... blijf gewoon tellen! Het laatste wat je wilt, is dat iemand onverhoopt de groep kwijtraakt.

4. Gummibärchen magie 

De beroemde snoepbeertjes, ook wel Gummibärchen genoemd, zijn altijd een hit. Kinderen worden hier vaak ontzettend blij van, en ze zijn nog veelzijdig ook! Ik bedenk vaak spelletjes waarbij we deze snoepjes gebruiken. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld de smaak raden of de zak in de sneeuw zoeken.. Het draait allemaal om plezier maken voor de kinderen. Ik bedenk vaak op de eerste dag ook al een yell samen met de groep. Dit zorgt voor leuke interactie met de groep en veel enthousiasme!

5: Lach en geniet! 

Het allerbelangrijkste op je eerste dag als skileraar is om te beginnen met een grote glimlach. Het kan best spannend zijn, maar onthoud dat skiles geven een fantastische ervaring is en dat het boven alles leuk moet zijn! Dus, laat die zenuwen varen en geniet van het moment. Je wilt het natuurlijk allemaal goed doen, maar bedenk dat skiën leuk is, dus probeer te genieten en gewoon plezier te maken. Op je eerste dag kun je niet alles al perfect doen, want je moet ook nog iedereen en alles in het gebied en op de skischool leren kennen. Maar zolang je gewoon lekker skiet en plezier maakt, kan er niet heel veel mis gaan.

Samengevat: 

Durf te vragen, koop lekkere Gummibärchen, maak het leuk voor jezelf en de gasten, vergeet niet te tellen, maar het allerbelangrijkste is om te genieten en plezier te maken!

Onthoud dat het doel van de eerste dag als skileraar is om je leerlingen te leren kennen en met hen een geweldige tijd te beleven, zij hebben namelijk ook gewoon vakantie!

Ik hoop dat je er nu helemaal klaar voor bent en dit wat zenuwen heeft laten vallen. Heel veel plezier en succes op jouw eerste werkdag.

Tschüs!!

Misschien ook wel interessant...

Gevraagde skills voor een skileraar
Chevron right

FAQ

Skischolen hebben graag een mix van leraren in hun team. Qua leeftijd, gesl...

Check Chevron right
Nieuwe vacature: teammember!!
Chevron right

Nieuws

Algemeen nieuws

Maar liefst 900 instructeurs gingen afgelopen jaar met ons mee naar Oostenr...

Check Chevron right
Lesgeven in Fügen
Chevron right

Blog

Skigebieden

Guten Morgen Sonnenschein! Dat zijn de eerste woorden die mijn twee kamerge...

Check Chevron right
Waarom skiles geven zo leuk is!
Chevron right

Blog

Lesgeven

Vanaf jongs af aan was het al mijn ultieme droom: skiles geven. In deze blo...

Check Chevron right

Waar kun je werken?

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.