Gevraagde skills voor een skileraar

FAQ

FAQ 

Wij krijgen vaker de vraag waarop skischolen hun skileraren selecteren, skischolen hebben graag een mix van leraren in hun team, qua leeftijd, geslacht en ervaring. Wat zijn nou belangrijke punten waar je als skileraar aan moet voldoen? Lees hieronder welke eigenschappen/vaardigheden je nodig hebt om skileraar te kunnen worden.

1) Social Skills 

Als skileraar ga je werken met mensen, dus boven alles moeten je Social skills goed op orde zijn! En als je nog geen les hebt gegeven; geen probleem! Zolang je goed met mensen kunt omgaan, dan kun je hierin nog heel veel leren. Je moet sowieso geduld hebben, want niet iedereen is een snelle leerling en je moet een leuke sfeer kunnen creëren tijdens je lessen, want ze zijn immers lekker op vakantie!

2) Leeftijd 

Voor de opleiding moet je minimaal 16 jaar oud zijn, maar om te kunnen werken worden er vaak alleen leraren aangenomen die iets ouder zijn. Bij sommige skischolen kan je al vanaf 17 jaar terecht. De meeste skischolen vragen leraren die 18 jaar of ouder zijn, zodat de leraren in ieder geval meerderjarig zijn. Terwijl de populairdere skischolen vaak zelfs 20 jaar en ouder vragen, omdat die leraren vaak meer werk/levenservaring hebben.

Wij hebben een goed overzicht van de mogelijkheden bij de skischolen en helpen je graag om een passende skischool te vinden.

3) Duitse taalkennis 

In alle skischolen is de voertaal Duits, dus je praat Duits met je chef/collega’s. Ook komen er overal Duitse toeristen en zal je dus ook altijd in het Duits gaan lesgeven (er zijn nou eenmaal meer Duitse wintersporters en die gaan nagenoeg allemaal naar Oostenrijk). Qua Duits moet je je verstaanbaar kunnen maken. De ene skischool legt de lat daarvoor hoger dan de andere skischool. Maar als je een kind niet begrijpt als die zegt “Ich muss pipi machen!” dan is het wachten op problemen. Bij “Ich habe es in die Hose gemacht” is het kwaad zelfs al geschied.. ?

We helpen je graag op weg met onze Duitse les en denken mee over welke skischool bij je past qua Duits niveau.

4) Ervaring met kinderen 

Zo’n 60-70% van alle gasten in de skischool is kind. Veelal kinderen van 4-12 jaar. De kans is daardoor groot dat je met kinderen gaat werken. Ook omdat kids zelf vaak geen andere talen spreken, maar wij wel kunnen lesgeven in het Nederlands, Engels en Duits.

Werken met kinderen is super leuk en soms wat intens Je hebt er geduld, inlevingsvermogen en creativiteit voor nodig. Het kan daarom erg helpen als je al ervaring hebt met kinderen. Door bijvoorbeeld hockey/voetbal training te hebben gegeven, oppaservaring, begeleiden kindervakantieweken, sportdagen, etc. Heb je deze ervaring? Vermeld dat dan ook zeker in je aanmelding!

5) Niveau skiën / snowboarden 

Uiteraard moet je ook kunnen skiën en/of boarden! Logisch natuurlijk! Voor het instapniveau van de opleiding moet je minimaal korte bochten van een rode piste kunnen skiën/boarden. Hoe hoger je instapniveau, hoe groter de kans dat je de opleiding in 1 x haalt. Zo’n 80-90% van de deelnemers slaagt in één keer. Om je slagingskansen te verhogen kun je deelnemen aan het trainingsweekend.

Dat je niveau goed genoeg moet zijn voor de opleiding staat buiten kijf. Maar soms zijn de bovenste 4 skills nog belangrijker dat deze laatste. Als je goed kan skiën, maar je het niet kan overbrengen dan kom je immers ook nergens als skileraar.

Meer vragen? 

Heb jij nog meer vragen over onze skilerarenopleiding? Neem dan contact met ons op!

Misschien ook wel interessant...

Spreek ik de taal voldoende ná Duitse les?
Chevron right

FAQ

Een vraag die we regelmatig krijgen gaat over de Duitse taal. Je moet een g...

Check Chevron right
Van je ski-leerlingen moet je het hebben
Chevron right

Blog

Lesgeven

Tijdens je seizoen als skileraar geef je skiles aan veel verschillende kind...

Check Chevron right
Interview met deelnemer Wim, 73 jaar!
Chevron right

Interviews

Wim, 73 jaar, deed mee aan de Anwärter opleiding tijdens de meivakantie. H...

Check Chevron right
Hoe werkt ons aanmeldproces?
Chevron right

FAQ

Van aanmelden tot een skischool regelen, hoe helpen wij jou hierbij? Je ka...

Check Chevron right

Waar kun je werken?

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.