Een dag bij Skischule Total Ehrwald

Blog

Skigebieden

Tiroler Zugspitz Arena 

Net aan de rand van de grootste berg van Duitsland, genaamd Zugspitze is het gebied Ehrwald te vinden. Een leuk kindvriendelijk skigebied en daarom super leuk om skiles te geven! Ik heb afgelopen seizoen lesgegeven bij Skischule Total Ehrwald, en in dit blog lees je wat meer hoe het bij de skischool er aan toe gaat!

Ehrwald behoort bij de Tiroler Zugspitz Arena met 7 deelgebieden waaronder een Gletsjer. In totaal heb je 130 kilometer piste met dezelfde liftpas. In je vrije tijd kan je daardoor meerdere kanten op. Op de Ehrwalder Alm heb je hele mooie brede pistes, ideaal voor het lesgeven!

Doordat het gebied relatief dichtbij Nederland ligt, zal je hier veel Nederlandse toeristen vinden. Maar natuurlijk ook veel Nederlandse skileraren.

Dagindeling bij Skischule Total Ehrwald 

Om 09:00 uur ben je met alle skileraren aanwezig om het kinderland op te bouwen. Afhankelijk van de aantal gemelde kinderen bouw je diverse bandjes op waar de kinderen veilig kunnen leren skiën. Om 09:45 uur beginnen de lessen en is de Kindergarten geopend voor de allerkleinsten of voor kinderen die nog nieuw zijn met de ski’s. Tussendoor kan er een kleine pauze gemaakt worden of even opgewarmd worden bij de verwarming in de skischool container.Om 11:45 uur is het einde van de ochtend les en kunnen de kinderen worden opgehaald of kunnen ze overblijven bij het kinderhort. Daar kunnen kinderen al vanaf 0 jaar terecht en wordt er de hele dag voor ze gezorgd, eten gemaakt en met ze gespeeld. Om 14:00 uur halen de skileraren ze dan weer op en beginnen de middaglessen.

Kinderen die al bochtjes kunnen maken worden op de eerste dag ingedeeld doormiddel van een slalomparcours te skiën. Ze worden daarna ingedeeld op niveau, leeftijd en taal. Ook voor deze kinderen is er uitdaging op de pistes. Zo is er een Funslope met tunnels en bruggen met scherpe bochten en een Familypark waar ze hun eerste tricks kunnen leren.

Leuke activiteiten 

Bij Skischule Total Ehrwald zijn er speciaal georganiseerde dagen zoals de GoPro dag, Safety day en de Panda rally. Op deze dagen worden ze gefilmd, worden de piste regels op een leuke manier uitgelegd of wordt er een speurtocht uitgezet. En natuurlijk op vrijdag op de laatste lesdag wordt het slalom parcours uitgezet en mogen de kinderen aan hun ouders laten zien wat ze allemaal geleerd hebben. Op vrijdag na de lessen volgt dan ook natuurlijk nog de prijsuitreiking op het plein en krijgen alle kinderen hun welverdiende medaille!

Skischule Total is een super leuke, toch best grote en goed georganiseerde skischool waar je echt als een familielid wordt ontvangen en er altijd een praatje met je wordt gemaakt. Je kan altijd bij iemand terecht als je een vraag hebt of als je hulp nodig hebt.

Al met al, super fijn skigebied om les te geven en zeker om te werken!!

Ik kijk terug op een mooie winter!

Liebe Grüße,

Skilerares Audrey Smeitz

Wil je ook skileraar/skilerares worden?

Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie; info@snowlife.nl / 073-8795796.

Misschien ook wel interessant...

Nieuwe vacature: teammember!!
Chevron right

Nieuws

Algemeen nieuws

Maar liefst 900 instructeurs gingen afgelopen jaar met ons mee naar Oostenr...

Check Chevron right
Lesgeven in Fügen
Chevron right

Blog

Skigebieden

Guten Morgen Sonnenschein! Dat zijn de eerste woorden die mijn twee kamerge...

Check Chevron right
Tips & tricks voor jouw eerste werkdag als skileraar
Chevron right

Blog

Reiservaringen

Om die eerste-dag-zenuwen weg te nemen en je volledig voor te bereiden op d...

Check Chevron right
Waarom skiles geven zo leuk is!
Chevron right

Blog

Lesgeven

Vanaf jongs af aan was het al mijn ultieme droom: skiles geven. In deze blo...

Check Chevron right

Waar kun je werken?

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.