Zo pak je in voor een seizoen skiles geven!

Tips & tricks

Lesgeven

Een seizoen naar Oostenrijk 

Ga jij deze winter les geven in Oostenrijk? Dan staat je een geweldig avontuur te wachten. Maar voordat je de pistes opgaat, is het cruciaal om je tas slim in te pakken voor deze lange periode. Het lijkt een uitdaging, toch? Je wilt tenslotte niets essentieels vergeten. Geen zorgen, wij helpen je graag op weg met een paar handige tips om het inpakken een stuk eenvoudiger te maken.

Snowlife Teamwear 

We got something new: De Snowlife Teamwear shop! We weten hoe moeilijk het is om als nieuwe leraar in te schatten wat je voor kleding en thermo nodig hebt tijdens je eerste seizoen. Wij hebben samen met onze partners Poederbaas en 2117 of Sweden onze handen ineengeslagen om jullie te voorzien in kwalitatief goed materiaal voor de beste prijs. We hebben skisokken, thermo sets, onderjasjes, pullies en mutsen. Met deze kleding sta jij er heel de winter zowel warm als stijlvol bij!

Om er voor te zorgen dat jij in één keer klaar kan zijn, hebben we een actiepakket samengesteld. Met een afgeprijsde prijs van €369,45 naar €249,- is dit actiepakket ideaal om er komende winter lekker warm bij te zitten én om in één keer klaar te zijn!

Dit complete pakket bestaat uit het volgende:

 • 3 paar bamboe sokken

 • 2 thermobroeken

 • 2 thermoshirts

 • 3 skipullies

 • 1 Snowlife x Poederbaas muts

Tips bij het inpakken 


 • Neem een grote reis tas mee waar je veel in kan proppen.

 • Prop in je skischoenentas/skitas bijvoorbeeld ondergoed, handdoeken en beddengoed, hiermee heb je dan weer wat ruimte gecreëerd voor in je grote tas.

 • Vacuüm zakken/packing-cubes voor je kleding zijn handig om orde in je tas te creëren en te zorgen dat ook echt alles past

 • Handig hierbij is om meerdere sets in te pakken in meerde packing-cubes. Denk hierbij aan het actiepakket waar je dus meerdere thermosets/skisokken en pullies in kan verdelen.

 • In de vacuüm zakken kan je de kleding stoppen die wat meer ruimte innemen, maar wel onmisbaar zijn voor een seizoen skiles geven. Je skibroek en skijas kan je hier bijvoorbeeld in stoppen aangezien dat redelijk veel ruimte in kan nemen. Met een vacuüm zak beperk je de ruimte en kan je nog andere kleding meenemen.

Kledingtips 


 • Je zal wel denken dat je ook veel normale kleding mee moet nemen naar Oostenrijk. Ik heb in het eerste jaar die fout namelijk gemaakt dat ik 6 spijkerbroeken mee had genomen en maar een sportlegging/joggingsbroek. 99% van de tijd sta je nou eenmaal in skikleren en als in het skileraren huis bent kleed iedereen zich meestal lekker comfortabel. Natuurlijk is het ook gewoon fijn om normale kleding mee te nemen als je een keertje niet in je skipak op pad gaat.

 • Het Snowlife instructor onderjasje kan als een extra warme laag dienen onder je ski/lerarenjas.

 • Ga je een heel seizoen lesgeven en ben je er ook met kerst/oud en nieuw dan is een leuke outfit natuurlijk onmisbaar. Denk wel praktisch en neem iets leuks mee wat je ook meerdere keren aankan op andere feestjes/gelegenheden.

 • Carnaval! In Oostenrijk wordt dit net als in bepaalde plekken in Nederland grootst gevierd. Verkleed de piste op, of verkleed de après-ski in. Denk wel praktisch en neem bijvoorbeeld alleen een gekke bril mee. In Oostenrijk zelf kan je namelijk ook altijd wel iets vinden.

Handbagage 


 • Naast je grote tas is het altijd handig om een goede rugzak mee te nemen. Aan te raden is om een rugzak te hebben die je bijvoorbeeld ook mee naar boven kan nemen en tijdens het skiën om kan doen. Hier zit dan namelijk ook rug bescherming in.

 • Stop in je handbagage ook je muts. Als je dan in Oostenrijk aankomt hoef je hem niet helemaal uit je grote tas te vissen en kan je hem gelijk op zetten tegen de kou.

 • Je zonnebril is ook altijd fijn om bij te hand te hebben. Je zou hier eventueel een ‘skileraren’ zonnebril mee kunnen die fijn is voor het felle licht dat op de sneeuw reflecteert nemen of gewoon de zonnebril die je in de zomer ook op hebt.

 • Op de paklijst in het skileraren handboek wordt er ook meer verteld over wat je alleen mee kan nemen in je handbagage

Plek over? 

Je zou het niet denken maar er zijn bepaalde dingen die soms als je nog ruimte over hebt in je bagage handig zijn om mee te nemen.

 • Kleine dingetjes als een spiegeltje meenemen kan je veel tijd schelen in de ochtend als je in een groot skileraren huis zit waar er beperkt aantal spiegels zijn en iedereen anders er al voor staat.

 • Een lunchbakje zelf meenemen kan je ook veel geld schelen als je binnen je skischool zelf voor je lunch moet betalen. Zelf boterhammen meenemen scheelt eenmaal veel geld en kan ook gezonder voor je zijn dan elke dag grillwurstl mit pommes ;).


 

Misschien ook wel interessant...

Gevraagde skills voor een skileraar
Chevron right

FAQ

Skischolen hebben graag een mix van leraren in hun team. Qua leeftijd, gesl...

Check Chevron right
Nieuwe vacature: teammember!!
Chevron right

Nieuws

Algemeen nieuws

Maar liefst 900 instructeurs gingen afgelopen jaar met ons mee naar Oostenr...

Check Chevron right
Lesgeven in Fügen
Chevron right

Blog

Skigebieden

Guten Morgen Sonnenschein! Dat zijn de eerste woorden die mijn twee kamerge...

Check Chevron right
Tips & tricks voor jouw eerste werkdag als skileraar
Chevron right

Blog

Reiservaringen

Om die eerste-dag-zenuwen weg te nemen en je volledig voor te bereiden op d...

Check Chevron right

Waar kun je werken?

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.