Skilerarenopleiding

Skiën in Canada is een supergaaf en uitdagend avontuur! De indeling van de skigebieden is compleet anders dan wat wij in Europa gewend zijn. In plaats van dat de pistes zijn afgezet, is alleen de rand van het skigebied afgezet en de eventuele gevaarlijke stukken en verder kun je overal naar beneden! Op de kaart vind je wel piste aanduidingen, maar je kan ook tussen de pistes en tussen de bomen naar beneden skiën. Iets waar in Canada gretig gebruik wordt gemaakt!

Ook de sfeer naast de piste is heel anders dan bij ons. Je kan eten in een grote kantine, waar je je eigen eten oppeuzelt of je kan bij een van de weinige restaurantjes in het gebied gaan lunchen. Après-ski, zoals ze dat in Oostenrijk kennen is er niet echt. Je kan er zeker wel borrelen en 's avonds goed op stap, maar verwacht geen Deutsche Schlager muziek!

Je kan dat avontuur bij Snowlife starten door aan het begin van de winter een 3 weken-opleiding te volgen tot skileraar en daarna meteen aan de slag bij een Canadese skischool. Je kunt via ons solliciteren in bijvoorbeeld Fernie. Of je kiest ervoor om de hele winter aan je eigen skiniveau te werken en een 5 weken of 11 weken durende training te kiezen. Bij beide trainingen haal je het level 1 diploma. Bij de 11 weken training kun je ook nog optioneel het level 2 diploma halen.

opleidingstijd Opleidingsduur: Coming Soon!

Opleidingslocaties
 • Canada

  Banff, Fernie

Mogelijke werkgebieden
 • Canada

  Fernie

Bekijk de pakketten

Inhoud opleiding

Tijdens deze trainingen ga je in kleine groepen de piste op met een ervaren Canadese coach. Van maandag tot donderdag trainen jullie 5 uur per dag intensief op de examenonderdelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van video-analyse en 1 op 1 coaching. Iedere week krijg je een andere trainer, zodat je verschillende lesgeefstijlen leert kennen. Bij de 3-weekse training doe je aan het einde van die 3 weken examen. Kies je voor de 5 of 11 weken training, dan doe je na 5 weken examen in Level 1 en eventueel na 11 weken voor Level 2.

Iedere week is er daarnaast een technische sessie, zoals lawinekunde of een waxen/slijpen workshop, zodat je je nog meer kunt verdiepen in alle aspecten van de skisport. Daarnaast wordt er ook veel buiten de piste georganiseerd, zoals een bezoekje aan een ijshockeywedstrijd, sneeuwschoen wandelen, overnachten in een iglo, etc.

De trainingen zijn in het Engels. Samen werken jullie aan je skitechniek en lesgeef skills. Jullie maken er bovenal een onvergetelijke tijd van in de Rocky Mountains van Canada!

Baangarantie

Om in Canada te mogen werken heb je het Working Holiday Visum nodig. Er worden helaas niet zoveel visa uitgegeven per jaar. We raden je daarom aan om in oktober/november al te starten met de aanvraag voor de winter die ruim een jaar later start. Je moet hiervoor minimaal 18 jaar oud zijn, om het visumtraject te kunnen starten. De aanvraag kan je starten via de Canadese overheid. Lees hier hoe het traject werkt.

Als het gelukt is met de visum aanvraag, dan kun je daarna solliciteren bij een leuke skischool in Canada. Er volgt dan een online meeting waarin je jezelf kunt voorstellen en je nog vragen kan stellen aan de skischool. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de huisvesting, liftpas en aantal werkuren per week. Je hebt in Canada ook vaak weekendgasten of schoolgroepen die 1 x per week komen skiën, anders dan in Oostenrijk waar je vaak de hele week met dezelfde groep skiet.
Meld je aan

Wat kun je verwachten?

Profiel van de deelnemers

Vereist niveau

Weekends!

Huisvesting

Examenonderdelen 1

Examenonderdelen 2

Kies jouw pakket

3, 5 of 11 weken training

Je kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden. De training van 3 weken wordt afgesloten met het Canadese examen CSIA Level 1. Je gaat werken aan verschillende skitechnieken waarvan er een aantal ook verplicht positief moeten worden afgesloten voor het CSIA skilerarendiploma. Bij de 5 weken training doorloop je hetzelfde programma, alleen is er meer tijd om de examenonderdelen te leren.

Hoor jij bij die échte skifreaks die niets liever wil dan alleen maar skiën en nóg beter worden? Dan is de uitdagende 11 weken training echt iets voor jou. Je traint 11 weken lang met de beste Canadese Snowpro’s. Eerst haalt iedereen het CSIA Level 1 diploma. Daarna kun je kiezen om door te trainen voor het Level 2 diploma of je gaat je verder ontwikkelen in andere takken van sport. Denk aan freestyle training of skiles geven aan gehandicapten. Bovendien krijg je de kans om wat werkervaring op te doen in een Canadese skischool.

Let op

De pakketten zijn exclusief vliegticket, reisverzekering en ski/boardmateriaal. Als je overnacht in een Lodge dan krijg je een x-aantal maaltijden per week. Het aantal is per lodge verschillend. (Kan zijn 5 x ontbijt en 4 x diner óf 7 x ontbijt en 3 x diner)
Wordt een leraar

Canada

3 Weken

3 Weken

 • Chevron right Airport transfer
 • Chevron right Overnachtingen
 • Chevron right 20 uur training per week
 • Chevron right Level 1 examen
 • Chevron right 24 uurs begeleiding ter plaatse
 • Chevron right Wekelijkse technische sessie
 • Chevron right Liftpas incl voorrang tijdens de lessen

v.a. € 4.965,-

5 Weken

5 Weken

 • Chevron right Airport transfer
 • Chevron right Overnachtingen
 • Chevron right 20 uur training per week
 • Chevron right Level 1 examen
 • Chevron right 24-uurs begeleiding ter plaatse
 • Chevron right Wekelijkse technische sessie
 • Chevron right Seizoenspas incl voorrang tijdens de lessen

v.a. € 6.556,-

11 Weken

11 Weken

 • Chevron right Airport transfer
 • Chevron right Overnachtingen
 • Chevron right 20 uur training per week
 • Chevron right Level 1 examen
 • Chevron right 24-uurs begeleiding ter plaatse
 • Chevron right Wekelijkse technische sessie
 • Chevron right Seizoenspas incl voorrang tijdens de lessen
 • Chevron right Doortrainen voor Level 2 (excl examen fee)
 • Chevron right Of keuze voor het All-mountain programma

v.a. € 10.218,-

Beschikbare data

Coming Soon! Canada, Coming Soon!

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.