De combinatie kindercoach én skileraar!

Blog

Lesgeven

De combinatie 

Hoe is het om kindercoach en skileraar te combineren? De reden dat ik dit heb gecombineerd is dat ik nog geen ervaren skiër was. Daarom ben ik bij mijn skischool als kindercoach begonnen. Zo kon ik eerst zelf de eerste weken nog wat oefenen met het skiën. Ik heb de eerste maand op Kinderland gewerkt. Dit vond ik super leuk om te doen! Je geeft dan de jongste kinderen les die nog nooit hebben geskied. Het is heel leuk om de progressie te zien bij die kids. Je probeert in een week de kinderen klaar te maken voor de piste. Ik heb vervolgens half januari mijn Anwärteropleiding gehaald. Vanaf toen kon ik ook groepjes kinderen of volwassenen op de piste les geven. Ik heb de rest van het seizoen van alles mogen doen. Volwassenen beginners, kindergroepjes op de piste en privéles. Ik vond de afwisseling het leukste. Elke week weer wat anders.

Een lesdag 

Hoe ziet een lesdag eruit? We nemen met alle skileraren om half 9 de eerste gondel. Dan komen we boven en gaat we met z'n allen Kinderland opbouwen. Daarna volgt een korte bespreking wie wat moet doen. Vaak is er dan nog tijd over om eventueel te ontbijten, een rondje te skiën of nog even kletsen met je collega's. Om 10 uur starten de lessen tot 12.00u. Hierna heb je tot 13.15u lunchpauze en dan geef je weer les tot 15.15u. Daarna breken we met alle skileraren Kinderland weer af en dan skiën we met z'n allen naar beneden. In het dal doen we vaak nog een drankje om gezellig gezamenlijk de werkdag af te sluiten.

Het gebied 

Ik geef les in het gebied Wildkogel Arena Bramberg & Neukirchen. Het gebied is niet te groot; 75 km aan pistes. Dit vond ik ideaal, want je leert alle pistes goed kennen en weet daardoor ook goed welke pistes je met je groepje kan skiën. Verder ligt in dit gebied ook de langste verlichte rodelbaan van de wereld. Wij gaan daarom ook bijna elke vrijdagavond met alle skileraren de berg op om te rodelen. Super gezellig! Er zijn vijf skischolen in het gebied. Je leert ook leraren van andere skischolen kennen. Erg leuk, vooral in de Après ski ;). Qua Après ski is er ook van alles te doen. Ik ben blij dat ik in dit gebied les geef.

Alleen op avontuur! 

Alleen op avontuur gaan vond ik heel spannend, maar ook super leuk. Ik had vooral spanning toen ik op weg was naar Oostenrijk. Het moment dat ik bij de skischool aankwam, werd ik meteen warm ontvangen. Ik kreeg een kamer toegewezen met een heel leuk kamergenootje. We hadden meteen een klik. Iedereen is heel sociaal en wil er samen een leuke tijd van maken. Je leert elkaar daardoor snel kennen en hebt meteen een gezellige sfeer. Ik voelde me eigenlijk meteen op mijn plek en heb de rest van het seizoen super veel lol gemaakt.

Ik heb enorm veel geleerd dit seizoen op en rond de piste. Mijn skiniveau is omhoog gegaan en ik heb mooie herinneringen gemaakt en veel gelachen met de kids op de piste. Het is een fantastische ervaring geweest!

Liebe Grüße,

skilerares Noor

Misschien ook wel interessant...

Preview Duitse zelfstudiemodules
Chevron right

Nieuws

Algemeen nieuws

Stel je voor: Je staat op de Oostenrijkse bergen, klaar om een les te geven...

Check Chevron right
Tips met een knipoog ;-)
Chevron right

Blog

Reiservaringen

Tijdens de opleiding van 26 november '22 in Obertauern vroegen we onze deel...

Check Chevron right
Lesgeven in Sankt Anton
Chevron right

Blog

Lesgeven

Afgelopen seizoen heb ik met veel plezier skiles mogen geven in Sankt Anton...

Check Chevron right
Skishow in Maria Alm
Chevron right

Blog

Lesgeven

Een wekelijkse skishow waar alle leraren aan meedoen met feest in het dorp ...

Check Chevron right

Waar kun je werken?

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.