Een dag uit het leven van een skileraar

Blog

Lesgeven

Een dag uit het leven van een skileraar 

Tijdens de opleiding tot skileraar leer je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan als skileraar. Je weet hoe je moet lesgeven, hoe je moet voorskiën en je leert tijdens de theorielessen over bijvoorbeeld EHBO en sneeuwkunde. Maar hoe ziet zo’n werkdag er nou precies uit? En wat doe je allemaal naast het lesgeven? Ben jij ook benieuwd naar hoe een werkdag als skileraar eruit ziet? Lees dan snel verder, skilerares Tessa neemt je graag mee in haar werkdag.

*Pieeeeep, Pieeeeeep, Pieeeeep* 

Ik wrijf in mijn ogen en grijp naar mijn telefoon. Wanneer ik mijn wekker uitzet, zie ik dat het 07.00 uur is. Dit moet wel een zondag zijn, op die dag begint namelijk de nieuwe werkweek en moeten we al vroeg bij de skischool zijn. Ik rek me uit en stap uit bed. Na een snelle douche trek ik mijn kleding aan en loop ik naar de gemeenschappelijke keuken. Mijn huisgenoten die al zitten te ontbijten begroeten me en beginnen meteen over de weersvoorspelling: ‘Kaiserwetter”. Met een glimlach pak ik mijn Yoghurt en ga ik bij ze aan tafel zitten.

Om 07.40 uur hoor ik de bel in de gang afgaan, het teken dat de taxi’s voor de deur staan en het tijd is om te gaan. In ons huis wonen we met 20 leraren, we slapen met z’n tweeën op een kamer en delen de badkamers en keuken met z'n alle. In de hal hangt een grote bel die maar al te vaak gebruikt wordt en eigenlijk alleen op de vroege zondagochtend een echte functie heeft: op tijd komen. Skilerarenpak aan, telefoon in mijn zak, Gummiberen mee: ik heb alles wat ik nodig heb en stap de taxi in.

Lesgeven 

Wanneer ik bij de skischool aan kom is het meteen lekker druk. Iedereen meldt zich om 08.00 uur en trekt ski- of snowboardschoenen aan. Om 08.10 uur verzamelt iedereen voor de deur in een grote kring. De ski-chef begint de meeting en vertelt dat ik die week een kindergroepje op de berg heb. Na de meeting bouwen we met het hele team het kinderland op. Rond 09.15 uur begint het drukker te worden, veel kinderen zijn met hun ouders al naar het verzamelpunt gekomen. Ik maak een praatje met een aantal kids en hoor dan dat het tijd is om met de lift naar boven gaan.

Eenmaal boven op de berg is het nog steeds lekker druk, veel leraren in rood pak en nog veel meer kids met een geel hesje aan. Onze ski-chef laat kinderen voorskiën en zegt dan bij welke leraar ze in de groep mee mogen. Rond 09:50 uur sta ik met 5 Nederlandse en 3 Duitse kids om me heen, we spelen een spelletje om elkaar beter te leren kennen. Ondertussen verzamel ik de Kurskarte en schrijf ik mijn naam en telefoonnummer op hun hesjes. Om 10.00 uur is het dan eindelijk zover, ski’s aan en gaan! De kids in mijn groepje hebben al aantal jaar ski-ervaring en zijn tussen de 7 en 9 jaar oud.

Na een aantal afdalingen kijk ik op mijn telefoon en zie ik dat het bijna etenstijd is. Als we bij het restaurant aankomen en onze ski’s weggelegd hebben worden 2 van de kids opgehaald door hun ouders. Met de overige kinderen lunch ik samen, we zitten in een deel van het restaurant dat speciaal voor skischolen gereserveerd is. De spaghetti smaakt heerlijk en ik merk aan de sfeer in de groep dat de kids elkaar al beter leren kennen. Rond 13.00 uur gaan we weer richting onze ski’s. Zodra we compleet zijn gaan we de lift in voor de les van de middag.

Einde van de dag 

De zon schijnt fel vandaag en de sneeuw is top. We doen veel oefeningen en nemen de nodige pauzes met Gummiberen waardoor de tijd vliegt. Om 15.00 uur komen we terug bij het verzamelpunt, waar alle ouders al staan te wachten. We maken een kring en sluiten gezamenlijk onze eerste skidag af. Als alle kids met hun ouders mee zijn, ski ik samen met collega’s naar beneden. En geloof me, het is heerlijk om na een dag lesgeven nog even zelf te skiën. Zodra we beneden zijn helpen we met het afbouwen van het kinderland en schrijf ik mijn gewerkte uren op mijn urenlijst. Rond 15:40 uur verwissel ik mijn skischoenen voor sneakers en is het tijd voor een biertje in de zon samen met collega’s. Wat een heerlijke werkdag, en weet je wat? Morgen mag ik weer!

Tessa, skilerares Flachau

 

Wil je ook skileraar/skilerares worden?

Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie; info@snowlife.nl / 073-8795796.

Misschien ook wel interessant...

Spreek ik de taal voldoende ná Duitse les?
Chevron right

FAQ

Een vraag die we regelmatig krijgen gaat over de Duitse taal. Je moet een g...

Check Chevron right
Van je ski-leerlingen moet je het hebben
Chevron right

Blog

Lesgeven

Tijdens je seizoen als skileraar geef je skiles aan veel verschillende kind...

Check Chevron right
Interview met deelnemer Wim, 73 jaar!
Chevron right

Interviews

Wim, 73 jaar, deed mee aan de Anwärter opleiding tijdens de meivakantie. H...

Check Chevron right
Hoe werkt ons aanmeldproces?
Chevron right

FAQ

Van aanmelden tot een skischool regelen, hoe helpen wij jou hierbij? Je ka...

Check Chevron right

Waar kun je werken?

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.