Mijn geweldige ervaring als Kindercoach in Serfaus!

Nieuws

Algemeen nieuws

Mijn geweldige ervaring als Kindercoach in Serfaus! 

Al sinds ik 3 jaar oud ben ga ik elk jaar een week skiën in Serfaus in Oostenrijk. Toen ik op de site van Snowlife zag dat ze kindercoaches zochten in Serfaus was ik direct enthousiast! Al sinds ik mij kan herinneren wil ik heel graag skiles geven aan de allerkleinste en met kindercoach is dit mogelijk.

Cursus kindercoach in Nederland
Op Facebook zag ik een post van Snowlife voorbij komen waar kindercoaches in Serfaus werden gezocht. Voor het hele seizoen, maar ook alleen tijdens de schoolvakanties. Ik stuurde ze gelijk een mailtje en kreeg vrijwel direct te horen dat ik aan het werk mocht in de kerstvakantie van 2018. In november heb ik een cursus gevolgd om kindercoach te kunnen worden. Deze cursus bestaat uit theorie en praktijk en wordt in één dag gegeven. Het praktijkgedeelte vindt plaats in de skihal en bestaat uit allerlei oefeningen die je ook tijdens het lesgeven kunt gebruiken.

Op naar Serfaus
Op zaterdag 22 december vertrok ik naar Serfaus. Daar aangekomen kreeg ik een mooi rood skipak en een kamer die ik deelde met twee leuke meiden. Ik vond het geen probleem om een kamer te delen en eerlijk is eerlijk, na drie weken voelde het alsof ik er jaren had gewoond.

De eerste werkdag
De dag erna had ik meteen mijn eerste werkdag. Ik zou met iemand meelopen, maar omdat er zoveel kinderen waren, kreeg ik meteen mijn eigen groepje toegewezen. Heel spannend, maar er waren gelukkig een aantal collega’s die me op gang hielpen. Ze legden me het een en ander uit, zodat ik vol goede moed aan mijn avontuur begon. De kinderen in mijn groepje hadden allemaal al eens op ski’s gestaan. We zijn gestart met een kennismakingsspelletje en dat viel gelijk goed in de smaak.

Ontwikkeling van kinderen
Bijzonder om te zien is hoe de kinderen zich na een week ontwikkelen. Aan het begin staan ze onzeker op de ski’s, maar aan het eind van de week is dat een heel ander verhaal. Ze maken grapjes en vinden het allemaal niet meer zo eng. Ik startte meestal in het kinderland en probeerde elke dag een steilere heuvel. Aan het eind van de week konden de kids van de echte piste af. Op vrijdag vond de skiwedstrijd plaats en konden ze de vooruitgang aan hun ouders laten zien.

Meer dan alleen lesgeven
Kindercoach zijn is meer dan alleen lesgeven. Ik was met oud en nieuw in Serfaus en deed samen met alle kindercoaches en skileraren mee aan de Nieuwjaarsskishow. Er zijn een heleboel dingen die mijn tijd in Serfaus onvergetelijk hebben gemaakt:

 • Skiën: Na het werk was er altijd wel even een uurtje over om zelf even het skigebied in te gaan.

 • Collega’s: Je ontmoet heel veel leuke mensen waar je buiten het lesgeven allerlei leuke dingen mee doet. Bijvoorbeeld samen eten, après-skiën of een wijntje drinken.

 • Kinderen: Aan het eind van de week was ik altijd heel trots als de kinderen samen met hun ouders van de piste gingen. Je bouwt echt een band met ze op.

 • Après-ski: Uiteraard hoort een drankje op z’n tijd er ook bij!

 • Bergen: Wakker worden, de gordijnen opendoen en dan kijken naar de besneeuwde bergen… Geweldig!


Een geweldige ervaring
Ik kijk met heel veel plezier terug op mijn drie weken in Serfaus. Om alles wat ik heb geleerd, maar ook om alles wat ik heb mogen meemaken. Een onvergetelijke periode! Als ik klaar ben met studeren lijkt het mij erg leuk om nog een keer als kindercoach naar Oostenrijk te gaan! Lijkt het jou ook leuk om kindercoach te worden? Ik kan je het echt aanbevelen om het te gaan doen! Het is een prachtige ervaring en je houdt er leuke herinneringen en vrienden aan over!

Kindercoach in Oostenrijk
Als kindercoach ben je verantwoordelijk voor de allerkleinste kinderen (2-3 jaar). Het is jouw taak om een leuke dag te creëren, waarbij je ze door middel van spelletjes de beginselen van het skiën aanleert. Om goed te leren skiën, is een goede basis belangrijk. Spelenderwijs leren de kinderen glijden, remmen en de eerste bochten maken in het kinderland. Vaak met de behulp van een Förderband (lopende band) en leuke attributen. Daarna pas mogen ze de ‘echte berg’ op met hun skiklas. Belangrijk is dat de kleintjes zich prettig voelen en plezier hebben in de sneeuw. Uiteindelijk is er niets mooiers dan als kindercoach te zien wat voor een enorme groei de kinderen doormaken op de ski’s.

Profiel Kindercoach

 • Enthousiast

 • Werkt graag met kinderen en tovert een lach op kindergezichtjes

 • Ervaring hebben in de kinderopvang, in een animatieteam, via een pedagogische opleiding of op een andere manier (werk)ervaring hebben opgedaan met jonge kinderen is een pré

 • Als kindercoach is enige ski-ervaring gewenst (min. 1-2 jaar). Kun je niet zo goed skiën? Dat is geen probleem!

 • Basiskennis van de Duitse taal is een vereiste

 • Minimaal tijdens schoolvakanties beschikbaar of het hele seizoen (exacte werkperiode bespreekbaar)


Kindercoach worden?
Om je aan te melden als kindercoach ga je naar https://www.snowlife.nl/aanmelden/. Voor meer informatie stuur je een mailtje naar: info@snowlife.nl. Ook worden er solliciatiedagen gehouden. De sollicitatiedagen vinden plaats op 12 oktober in Snowworld Zoetermeer of 11 november in Den Bosch. Tijdens deze dagen beantwoordt Snowlife al je vragen over de cursus en het werken als Kindercoach.

Misschien ook wel interessant...

Preview Duitse zelfstudiemodules
Chevron right

Nieuws

Algemeen nieuws

Stel je voor: Je staat op de Oostenrijkse bergen, klaar om een les te geven...

Check Chevron right
Tips met een knipoog ;-)
Chevron right

Blog

Reiservaringen

Tijdens de opleiding van 26 november '22 in Obertauern vroegen we onze deel...

Check Chevron right
Lesgeven in Sankt Anton
Chevron right

Blog

Lesgeven

Afgelopen seizoen heb ik met veel plezier skiles mogen geven in Sankt Anton...

Check Chevron right
Skishow in Maria Alm
Chevron right

Blog

Lesgeven

Een wekelijkse skishow waar alle leraren aan meedoen met feest in het dorp ...

Check Chevron right

Waar kun je werken?

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.