Opleiding volgen bij Snowlife

 

Als je als skileraar of snowboardleraar wilt gaan werken, heb je een erkende opleiding nodig. Snowlife organiseert de officieel erkende Anwärter opleiding in Oostenrijk of de officiële CSIA/CASI-opleiding in Canada.

Op deze pagina vind je een overzicht van de verschillende soorten opleidingen. Je kan kiezen voor skileraar, snowboardleraar of een combinatie van beide (duaal). Daarna kan je de vervolgopleiding Landes volgen en we hebben ook een speciaal traject voor kindercoaches, die gaan werken met de allerkleinste. Klik op 'meer informatie' als je alle ins en outs wilt lezen over een bepaalde opleiding.

Je kan ook deelnemen aan een van onze online infosessies. Tijdens zo'n online infosessie vertellen we in 1 uur tijd alles wat je wilt weten over ons als organisatie, welke events en trainingen we organiseren, waar je kan werken en nog veel meer! Er is dan ook alle gelegenheid om een vraag te stellen en/of te luisteren naar de vragen van andere. Dan wordt er ongetwijfeld nog meer duidelijk!

Wil je alle kosten & data op een rijtje? Kijk dan bij 'Count me in!'

3/5 weeks Duaal Anwärter programma - Oostenrijk

Met name voor de duaal leraren is extra training altijd welkom. Door eerder naar Oostenrijk te vertrekken wordt het makkelijker om de opleiding te halen. Bovendien is de sfeer bij de duaal opleidingen altijd extra hecht, iets wat nog meer versterkt wordt bij een meerweeks programma.

Opleidingslocaties
 • Oostenrijk

  Kaprun, Dorfgastein

Meer informatie

3/4/5 weeks Anwärter programma - Oostenrijk

Omdat iedereen het altijd jammer vindt dat de opleiding zo snel voorbij is, bieden we nu meerweekse programma's aan. Je gaat trainen met professionele skileraren. We organiseren bijna iedere avond een activiteit waardoor jullie een super hechte groep zullen worden.

Opleidingslocaties
 • Oostenrijk

  Kaprun, Sölden, Dorfgastein

Meer informatie

Skileraar - Oostenrijk

De meest gekozen opleiding is de opleiding tot skileraar. Als Anwärter skileraar ga je beginners en lichtgevorderde lesgeven. Je leert hoe ze balans moeten houden op de ski’s, hoe ze moeten remmen, bochten maken en nog veel meer. Deze officieel erkende opleiding duurt 11 dagen.

Opleidingslocaties
 • Oostenrijk

  Kaprun, Maria Alm, Zell am See, Kitzbühel of Sankt Anton

Meer informatie

Work & Train - Oostenrijk

Als je graag beter wil worden in skiën en ervaring als skileraar wil opdoen, dan is dit programma in Sankt Anton echt iets voor jou! Na de skilerarenopleiding, ga je aan de slag in Skischule Arlberg. In het laagseizoen train je met een Staatliche opleider die je alle gave plekken van Ski Arlberg laat zien!

Opleidingslocaties
 • Oostenrijk

  Sankt Anton

Meer informatie

Gedeelde opleiding tot Skileraar - NL/AT

Om skileraar te worden heb je het erkende Anwärter diploma nodig. Je kan deze opleiding nu in 2 delen volgen; 5 dagen in Nederland tijdens de zomervakantie en 5 dagen in Oostenrijk tijdens de herfstvakantie. Daarna kan je het hele seizoen of bijvoorbeeld in de kerst- en voorjaarsvakantie aan de slag.

Opleidingslocaties
 • Oostenrijk

  Zoetermeer + Kaprun

Meer informatie

Snowboardleraar - Oostenrijk

Als je als snowboardleraar in Oostenrijk wilt werken dan heb je om te beginnen het juiste in Oostenrijk erkende snowboardlerarendiploma nodig. Je volgt de 10-daagse Anwärter opleiding in Oostenrijk. Je zult tijdens deze opleiding je eigen techniek verbeteren, maar bovenal leer je hoe je jouw gasten de techniek kunt bijbrengen.

Opleidingslocaties
 • Oostenrijk

  Kaprun

Meer informatie

Ski-& Snowboardleraar - Oostenrijk

De ideale opleiding als je kunt snowboarden én skiën. Doordat je breder inzetbaar bent, kun je overal aan de slag. Veel skischolen nemen alleen nog ski/snowboardleraren aan in plaats van snowboardleraren. Je krijgt zo het beste van 2 werelden. Deze combinatie opleiding duurt 16 dagen.

Opleidingslocaties
 • Oostenrijk

  Kaprun

Meer informatie

Kindercoach - Oostenrijk

Voor de hele kleintjes (2-3 jaar) is er een dagopvang waar de kids worden bezig gehouden met spelletjes binnen of buiten in de sneeuw. Ze leren vaak al spelenderwijs skiën. Met deze korte cursus wordt je klaargestoomd om deze kleintjes skiles te geven.

Opleidingslocaties
 • Oostenrijk

  Snowworld Zoetermeer

Meer informatie

Landes ski - Oostenrijk

Met deze 10-daagse opleiding leer je de vervolgstappen in de theorie na de Anwärter opleiding. Na het volgen van de Landes 1 opleiding mag je licht gevorderde tot gevorderde skiërs lesgeven. Het aller gaafste is dat je weer met Staatlich opgeleide trainers op de piste staat en nog veel beter zal leren skiën!

Opleidingslocaties
 • Oostenrijk

  Maria Alm

Meer informatie

Landes snowboard - Oostenrijk

Met deze 13-daagse opleiding leer je de vervolgstappen in de theorie na de Anwärter opleiding. Na het volgen van de Landes opleiding mag je gevorderde snowboarders lesgeven. Het aller gaafste is dat je weer met Staatlich opgeleide trainers op de piste staat en nog veel beter zal leren snowboarden!

Opleidingslocaties
 • Oostenrijk

  Kaprun

Meer informatie

Skileraar - Canada

Wintersport in Canada is een droom voor iedere fanatieke wintersporter. De omgeving is prachtig en de wintersport mogelijkheden zijn uiteenlopend, van heli-skiën tot een husky-trekking. Maar er zijn ook diverse echte skigebieden met comfortabele lodges en volop ruimte op de piste, ideaal als Skileraar in Canada!

Opleidingslocaties
 • Canada

  Banff, Fernie

Meer informatie

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.