FAQ: Wat houden de 3-4-5 weken opleidingen in?

FAQ

Nieuwe: de 3-4-5 weekse opleidingen 

Sinds kort bieden wij de 3, 4 en 5 weekse opleidingen aan. Tijdens deze opleidingen heb je voorafgaand van de opleiding meer tijd om je ski/ snowboard technieken te oefenen, meer ervaring op te doen, je Duits te verbeteren en meer vrije tijd. Natuurlijk begrijpen wij dat hier misschien vragen over ontstaan, daarom hebben wij hier de meest gestelde vragen beantwoord!

Welk niveau wordt er tijdens de opleiding verwacht? 

Een vraag die we vaak krijgen is welk niveau van skiën of snowboarden er wordt verwacht tijdens de opleiding en hoe je dit niveau kunt verbeteren. Het niveau dat er wordt verwacht van jou tijdens de opleiding wordt ook wel omschreven als; 'met een goede houding en techniek de rode piste afkomen'. Hierbij gaat het voornamelijk om de techniek en de controle hebben, waarmee je zonder enige moeite een rode piste afkomt.

Buiten het ski- en of snowboard niveau wordt er ook van je verwacht dat je de Duitse taal voldoende beheerst, dat je les kan geven in het Duits en dus voor een groep kan staan.

Is mijn ski- en/of snowboardniveau wel voldoende? 

Het precies bepalen van jouw ski- en of snowboard niveau aan de telefoon is natuurlijk lastig. De introdag, die wij aanbieden in al onze pakketten, is hierbij natuurlijk een super fijn hulpmiddel. Tijdens deze introdag ga je kennis maken met de examenonderdelen tijdens een 2-uur durende skitraining. Je zal dan zeker een beter gevoel hebben met waar je nu staat qua niveau.

Onze 3/4/5 weken cursus kan jou wel meer zekerheid bieden om jouw ski-en of snowboard niveau naar een hoger level te tillen. Door deze extra voorbereiding, start jij met veel meer ervaring en training van professionals aan de Anwärter opleiding.

Waarom kiezen voor een 3 weken opleiding? 

Tijdens de 3 weken opleiding krijg je een uitgebreide voorbereiding in Oostenrijk, daarna volg je het officiële Anwärter gedeelte en na afloop heb je baangarantie bij een leuke skischool in Oostenrijk. Je kunt je skitechniek verbeteren, leert over de culturele aspecten binnen een skischool en krijgt Duitse lessen op locatie.


Een hele mooie bijkomstigheid is dat je al 1,5 week in Oostenrijk bent om te trainen, voordat je aan het officiële Anwärter gedeelte gaat starten. Je hebt al kunnen wennen aan de omgeving, de groep, de taal en al aardig wat ski-uren erop zitten. Je bent dus helemaal warm gedraaid en hebt nog even een vrije dag om lekker te ontspannen, voordat het Anwärter gedeelte begint. Ideaal dus voor mensen die snel stressen of faalangst hebben.


Extra’s in de 3 weken opleiding zijn onder andere:
 • 6 dagen skitraining van professionele leraren;

 • Duitse lessen op locatie;

 • Teamactiviteiten;

 • Een unieke ervaring.

Waarom kiezen voor de 4 weken opleiding in Sölden? 

Wil jij aankomende winter lesgeven in Sölden? Dan is er in samenwerking met de skischool in Sölden een 4 weken programma. Hierbij ga jij trainen met jouw toekomstige collega’s, leer je het gebied alvast kennen en ga je leuke activiteiten ondernemen.


Extra’s in het 4-weken programma van Sölden zijn onder andere:
 • 8 dagen skitraining van professionele leraren;

 • Seizoenspas voor Sölden;

 • Alle ins & outs leren kennen van het gebied;

 • Leuke job bij een skischool in Sölden;

 • Duitse lessen op locatie;

 • Teamactiviteiten met toekomstige collega’s.

Waarom kiezen voor een 5 weken opleiding? 

De 5 weken opleiding biedt een intensieve training en extra rustdagen voor een optimale voorbereiding op het Anwärter-programma. Je krijgt de mogelijkheid om je skitechniek verder te ontwikkelen en wordt klaargestoomd voor de opleiding.


Maar de 5 weken opleiding draait niet alleen om skiën. Je hebt veel meer tijd om iets van de omgeving te zien en te wennen aan het land. We gaan bijvoorbeeld tijdens deze 5 weken ook een dagje naar Salzburg en we bezoeken een Spa of ijshockeywedstrijd. Dat zijn allemaal activiteiten waar je tijdens het officiële Anwärter gedeelte niet aan toekomt, omdat dat een mega druk programma heeft en er alleen maar gestudeerd wordt.

Extra’s in de 5 weken opleiding zijn onder andere:

 • 16 dagen skitraining van professionele leraren;

 • Seizoenspas;

 • Duitse lessen op locatie;

 • Teamactiviteiten;

 • Een unieke ervaring!

Interesse? 

Heb je interesse in onze opleidingen? Neem contact met ons op voor meer informatie of meld je aan voor een van onze online infosessies!

Misschien ook wel interessant...

Met welke leeftijd kan ik deelnemen aan de skilerarenopleiding?
Chevron right

FAQ

Voor velen is dit vanaf jongs af aan al een droom, het dragen van een skile...

Check Chevron right
FAQ: Welk vervoer is inbegrepen tijdens de opleiding?
Chevron right

FAQ

Bij het plannen van je opleiding tot skileraar en je werk bij een skischool...

Check Chevron right
Een studiebreak in de bergen
Chevron right

Blog

Reiservaringen

Skilerares Guusje verteld over haar ervaringen tijdens haar skiseizoen in S...

Check Chevron right
Solliciteren St. Anton, H'glemm, Sölden, Gerlos
Chevron right

FAQ

Heb jij jezelf aangemeld voor een skileraren opleiding van het komende seiz...

Check Chevron right

Waar kun je werken?

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.