Waarom moet jij Skileraar worden?

Blog

Reiservaringen

Waarom moet jij Skileraar worden? 

Servus lieve lezer,

Zoals we dat in Köningsleiten zouden zeggen. Mijn naam is Indy Verspuij en ik heb dit seizoen lesgegeven bij Skischule Unterwurzacher in Köningsleiten na mijn Anwärter opleiding in Maria Alm. Het is best een grote stap om voor (on)bepaalde tijd skiles te gaan geven in een ander land. Waar ga ik skiles geven? Waar woon ik tijdens het seizoen? Wie geef ik les? Moet ik Duits kunnen spreken? Is het eng om zo lang in een ander land te wonen? Heb ik Nederlandse collega’s? En zo zijn er nog tal van andere vragen waardoor je kunt gaan twijfelen om skileraar te worden. Om jouw keuze makkelijker te maken heb ik mijn ervaringen verwerkt tot een helpguide waardoor je zal merken dat je deze fantastische tijd niet wil missen!

Les geven
Daarnaast werk je op een vakantiebestemming waardoor iedere gast blij is om in de les te zijn. Dat maakt het bij de kinderen extra bijzonder, omdat die vaak super zenuwachtig zijn en energie voor tien hebben. Aan het begin van de week nemen de zenuwen de overhand en zijn ze wat stiller maar gedurende de week worden ze steeds drukker en gaan ze als de brandweer de piste af. Dat levert veel progressie op en heel veel lol, haha. Kinderen weten ook de grappigste dingen te vertellen of te vragen, wat vaak de slappe lach oplevert. Zie hiervoor de blogpost over ‘De leukste kinderuitspraken’.

Skischool
Én dat is nog niet alles want naast dat je verhuist naar een nieuw land ontmoet je ook nieuwe mensen. Dat voelt al snel als een hechte familie. Je lacht met elkaar, huilt met elkaar, je helpt elkaar door lastige tijden als iemand bijvoorbeeld thuis mist. Maar je hebt vooral oneindig veel lol met elkaar!

Dat is voor de ouders onder ons ook een kleine geruststelling ;). We zijn tenslotte allemaal ver van huis en wonen we in een nieuw land waar je een vreemde taal spreken, dus iedereen is er voor elkaar. Over die vreemde taal hoef je je trouwens geen zorgen te maken, je hoort de taal iedere dag dus je gaat hem vanzelf begrijpen en zelfs spreken.

Ik zou nog 15 blogs vol kunnen schrijven met geweldige ervaringen en redenen waarom het super tof is om skileraar te worden. Dat zou voor jullie een beetje saai worden, vandaar dat ik het bij deze kernpunten houd. Mocht je toch nog vragen hebben, neem gerust contact met mij niet om mij (indyverspuij) of Snowlife (snowlife.nl) via Instagram of de website

Ben jij benieuwd naar alle ontwikkelingen rondom Corona in Oostenrijk? Houd deze pagina in de gaten voor de laatste updates!

Misschien ook wel interessant...

Gevraagde skills voor een skileraar
Chevron right

FAQ

Skischolen hebben graag een mix van leraren in hun team. Qua leeftijd, gesl...

Check Chevron right
Nieuwe vacature: teammember!!
Chevron right

Nieuws

Algemeen nieuws

Maar liefst 900 instructeurs gingen afgelopen jaar met ons mee naar Oostenr...

Check Chevron right
Lesgeven in Fügen
Chevron right

Blog

Skigebieden

Guten Morgen Sonnenschein! Dat zijn de eerste woorden die mijn twee kamerge...

Check Chevron right
Tips & tricks voor jouw eerste werkdag als skileraar
Chevron right

Blog

Reiservaringen

Om die eerste-dag-zenuwen weg te nemen en je volledig voor te bereiden op d...

Check Chevron right

Waar kun je werken?

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.